Scandal în Moldova, după ce Avocatul Poporului, susținut de Maia Sandu, și-a angajat consilier personal un proxenet condamnat

Ultima actualizare: 30-11-2021 21:35
Scandal în Moldova, după ce Avocatul Poporului, susținut de Maia Sandu, și-a angajat consilier personal un proxenet condamnat
Timpul

Este scandal uriaș în Republica Moldova, după ce Avocatul Poporului, susținut de președintele Maia Sandu, și-a angajat ca și consilier personal un proxenet condamnat. Avocatul Poporului i-a apărat în instanță atât pe proxenet, cât și pe șefa statului.

Sute de ONG-uri din Republica Moldova cer demisia imediată a Nataliei Moloșag, o apropiată a președintei Maia Sandu numită în funcția de Avocat al Poporului pe 23 septembrie 2021, după ce s-a aflat că aceasta și-a adus ca și consilier personal un personaj condamnat definitiv pentru proxenetism, pe nume Dumitru Godorog (cei doi din mijloc, în foto- n.red).

Subiectul este dezbătut pe larg în presa de peste Prut. Potrivit Unimedia, Natalia Moloșag a fost timp de 15 ani avocata actualei șefe a statului, Maia Sandu.

Pe de altă parte, Timpul dezvăluie că Natalia Moloșag a fost și avocata proxenetului Dumitru Godorog, condamnat în 2017 la 4 ani de închisoare cu suspendare, după ce inculpatul și-a recunoscut faptele.

Acum, proxenetul condamnat definitiv a fost cooptat de fosta sa avocată în aparatul instituției Avocatul Poporului, cei doi apărând împreună la mai multe evenimente oficiale.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO