Apartamentul în care a locuit scriitoarea Ileana Vulpescu a fost scos la vânzare. Cât costă

Ultima actualizare: 30-11-2021 20:21

Apartamentul în care au locuit timp de 35 de ani Ileana și Romulus Vulpescu, un cuplu simbol al literaturii române, este scos la vânzare, după ce scriitoarea s-a stins în luna mai a acestui an.

Situat într-o clădire ridicată pe terenul casei cu mansardă în care Mircea Eliade și-a scris opera de început, locuința celor doi adăpostește o bibliotecă impresionantă, plină de cărți rare și de manuscrise importante. Toate vor ajunge la Muzeul Literaturii Române.

"Arta conversației", una dintre cele mai vândute cărți în România din anii '80 și până acum, a fost scrisă într-un apartament din apropierea Pieței Rosetti. Aici a fost timp de 35 de ani reședința soților Ileana și Romulus Vulpescu. Povestea lor a fost însoțită de-a lungul anilor de dragostea pentru scris.

Ileana Vulpescu a scris proză și teatru, a tradus din literatura engleză, franceză și spaniolă și a semnat versiuni în limba franceză.

Manuscrisele soților Vulpescu vor ajunge la Muzeul Literaturii Române, iar apartamentul este scos la vânzare pentru 180.000 euro.

Apartamentul se află într-o clădire ridicată pe un teren care are propria lui poveste în spate. Aici s-a aflat înainte casa cu mansardă în care Mircea Eliade și-a scris opera din tinerețe. Este un loc rar din București, care amintește de traiul boem al artiștilor și intelectualilor de altă dată.

Ileana Vulpescu a debutat în literatura în 1966, dar a cunoscut succesul odată cu publicarea romanului "Arta Conversației". Inclusiv după Revoluție cartea a fost republicată de aproape toate editurile.

Scriitoarea a murit în luna mai, la vârsta de 88 de ani. Nu a avut o viață ușoară. La doar o lună după ce și-a pierdut fata, în 2012, i-a murit și soțul, scriitorul Romulus Vulpescu.

În 2017, a fost decorată de președintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO