Safir albastru de 80 de kilograme, descoperit într-o mină din Sri Lanka. Are o valoare uriașă

Ultima actualizare: 30-07-2021 21:58
Safir albastru de 80 de kilograme, descoperit într-o mină din Sri Lanka. Are o valoare uriașă
Youtube.com/ Ada Derana

Un safir albastru de 80 de kilograme a fost descoperit într-o mină din Sri Lanka. Este o piatră prețioasă rară, din cauza dimensiunii sale, care urmează a fi scoasă la licitație în China.

 

Safirul albastru de 80 de kilograme a fost găsit într-o mină din localitatea Rakwana, situată în districtul Ratnapura.

Proprietarul minei, Earl Gunasekara, a declarat că safirul urmează să fie scoasă la licitaţie în China, precizând că aceasta a fost predată Autorităţii Naţionale pentru Pietre Preţioase şi Bijuterii.

Piatra preţioasă are o valoare de aproximativ 50 de milioane de dolari americani, a indicat proprietarul după finalizarea unei evaluări.

Autoritatea de profil l-a informat pe proprietar că piatra albastră ar putea avea 3.000 de carate după tăiere, relatează agenția Xinhua.

La începutul acestei săptămâni, autorităţile srilankeze au anunţat descoperirea celui mai mare filon de safire stelate din lume, în curtea casei unui negustor de pietre preţioase, în timpul unor lucrări de amenajare a unei fântâni. Filonul a fost evaluat la peste 100 de milioane de dolari americani. Autorităţile au declarat că şi acesta ar urma să fie scos la vânzare, în cadrul unei licitaţii internaţionale, în China, în noiembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO