Românii nu stau pe gânduri. Au început rezervările pentru sărbătorile de iarnă
Poate părea devreme, dar dacă nu va grăbiți, riscați să pierdeți cabana mult visată, în care să petreceți anul acesta Crăciunul sau Revelionul. Cele mai frumoase căsuțe au fost rezervate deja și nu mai este timp de pierdut.
Sunt foarte apreciate unitățile de cazare mici, cu design special, grad mare de confort și servicii personalizate. Amplasate, bineînțeles, în locuri izolate. Și la acest capitol, pandemia a stabilit tendințele.
În munții Apuseni, departe de agitația orașelor, cabanele construite în stil Nordic, minimalist, se încadrează perfect în mijlocul naturii. Au geamuri imense, ce oferă o priveliște de vis de la primele raze de soare și până la apus, iar pe terasă turiștii se pot răsfață cu o baie caldă.
Cele mai multe au fost rezervate deja, iar prețurile pleacă de la 100 de euro pe noapte. Proprietarii sunt uimiți de cererea mare.
„Se va respecta același trend că anul trecut, oamenii vor fi interesați de locații de dimensiuni nu foarte mari, pe care le pot închiria integral, astfel încât să nu interacționeze cu persoane străine”, transmite Radu Fuse, reprezentantul unei platforme de rezervări.
Exact așa a fost gândit un ansamblu de cabane din Bran.
Confortul interior, de patru stele, este completat de o pajiște cu șezlonguri, foișor și grătar.
„Prețul este la fel că anul trecut, undeva la 1000 de euro pentru cele 4 nopți de cazare”, spune Radu Letcă, proprietar de cabane.
O cabană aflată la numai 30 de kilometri de Cluj-Napoca oferă cadrul perfect pentru sărbători de poveste. De Crăciun, nu mai este liberă. S-a dat cu 2000 de euro.
„Pentru revelion au fost foarte multe solicitări, dar nu am vrut să rezervăm încă pentru că nu am știut să stabilim un preț corect care depinde de mai mulți factori. Aș zice dacă se poate sau nu circula în străinătate în perioada sărbătorilor”, explică Bogdan Suciu, proprietarul cabanei.
Dacă doriți, totuși, sărbători într-un oraș, în mijlocul oamenilor, puteți alege un boutique hotel.
„V-aș recomanda o camera suites junior care are și un balconet ce se poate deschide și se vede și vechiul oraș și Muntele Tâmpa”, spune recepționerul unui astfel de hotel.
Gazdele știu că musafirii apreciază și plătesc mai mult pentru răsfăț. Un pahar de Prosecco la recepție, patul pregătit special pentru culcare sau un meniu de perne, sunt detaliile care vor face diferența între oferte.
„Meniu de perne înseamnă că oaspetele cere, în funcție de doleanțele lui, pernă de puf, pernă de pene, pernă din microfibra, pernă tare, pernă moale, pernă înaltă, pernă joasă”, spune Anamaria Ciosa, administratorul unui boutique hotel.
Pentru o persoană, prețul unui sejur de trei nopți de sărbătorile de iarnă va fi cuprins între 300 și 500 de euro. Include cazarea, micul dejun și o masă festivă.