Restaurantul în care clienții vor putea achita nota cu o aplicaţie de recunoaştere facială

Dată publicare: 19-09-2019 20:06
Dată actualizare: 19-09-2019 20:06


recunoastere faciala

Un restaurant din Barcelona este primul din Spania în care clienţii vor putea să îşi achite comenzile folosind o aplicaţie bazată pe recunoaşterea facială.

Astfel, oamenii nu vor mai avea nevoie de cărţi de credit sau de telefoane mobile, metoda fiind considerată revoluţionară în domeniul plăţilor biometrice, relatează joi EFE.

Grupul de restaurante Viena şi compania Payment Innovation Hub s-au aliat pentru a lansa pe piaţă ca mod de plată recunoaşterea biometrică, care a fost inaugurată miercuri în localul de la Nr. 405 de pe bulevardul Diagonal din Barcelona şi care va fi testată timp de două luni.

Potrivit unui comunicat al lanţului de restaurante, noua metodă de plată, "Face To Pay Viena", permite tuturor utilizatorilor "să realizeze tranzacţia uşor şi sigur, graţie recunoaşterii faciale", potrivit Agerpres.

Silana Churruca, consilier delegat al Payment Innovation Hub, a precizat că aceasta este prima metodă de plată biometrică pusă la dispoziţia publicului larg.

Payment Innovation Hub este promovată de o alianţă a companiilor CaixaBank, Global Payments Inc, Samsung, Visa şi Arval.

Clienţii acestui restaurant din Barcelona trebuie să descarce în prealabil aplicaţia şi să îşi înregistreze datele personale, parametrii biometrici şi metoda de plată înainte de a putea comanda felul preferat.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO