76% dintre români preferă să pună mâna pe trafalet decât să cheme meşteri. Cât economisesc


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2019 20:02
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2019 20:02
Categorie: Stiri Diverse

De voie, de nevoie, românii se transformă în zugravi, şi încep să îşi renoveze singuri locuinţele. Potrivit unui studiu GFK, 7 din 10 oameni, care locuiesc la oraş, îşi cumpără singuri vopseaua, după care pun mâna pe trafalet.

Principalul motiv, îl reprezintă banii, dar şi faptul că zugravii pricepuţi, sunt tot mai greu de găsit.

După ce a calculat cât îl va costa să cheme un zugrav că îi văruiască aparamentul de trei camere, Kiss Isvan a ajuns la concluzia că mai bine face el lucrarea.

A cumpărat doua găleţi de var şi un trafalet şi, după ce şi-a pus un coif din ziar pe cap, ca să nu se murdărească, s-a apucat de treabă.

Kiss Isvan, proprietar apartament: "Camera m-a costat două găleţi de vopsea - 80 de lei plus munca, care nu se pune. Voi face şi cealaltă cameră într-o culoare mai deschisă, cenuşiu, care e mult mai scump, 300 de lei."

Dacă ar fi apelat la o firmă de construcţii, zugrăvitul unei singure camere, susţine bărbatul, l-ar fi costat aproape o mie de lei.

Vultur Gheorghe, administrator firmă de construcții: "Când lucrezi cu profesionişti sunt costuri, dar are şi termen de garanţie. Dacă camera are 50 mp cu material cu tot, dacă trebuie şi gletuit cu material cu tot, fără tva, între 1.000 şi 1.500 de lei pe firmă. Cam atât costă."

Ștefan Păscuta: "Potrivit studiului, 76% dintre românii care locuiesc la oraş,  majoritatea bărbaţi, preferă să îşi zugrăvească singuri locuinţele sau ajutaţi de un membru din familie şi doar puţin peste 20% apelează la un profesionist. În plus, 4 din 10 romani îşi cumpără singuri vopselurile majoritatea din marile magazine de bricolaj."

Conform celor de la GFK, cei mai mulţi preferă pereţii albi.

Simona Papiu, specialist în produse de design interior: "Merg pe o tendinţă care a apărut în ultima vreme, stil minimalist, curat, cât mai simplu. Din acest motiv preferă în continuare alb, nu neapărat din economie, ci pur şi simplu că e o tendinţă actuală de design interior."

Văruitul locuinţei pe cont propriu vine şi cu unele dezavantaje.

Curăţenia de după este considerată de 47 la sută dintre români cea mai dificilă activitate în procesul de renovare a casei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO