Proprietatea unui american, parc tematic de Crăciun pentru vizitatori. Mii de oameni vin să-i vadă opera

Ultima actualizare: 08-12-2018 09:47

De 34 de ani, un american din Iowa îşi transformă proprietatea într-un adevărat parc tematic de Crăciun. Mii de oameni vin din toată regiunea ca să-i vadă opera.

Dar se apropie de 90 de ani şi, în plus, nici ornamentele de sărbătoare nu mai sunt pe placul lui. Aşa că anul acesta va fi ultima oară când îşi mai decorează proprietatea.

Bine aţi venit la Hillside Spectacular sau Splendoarea de pe Deal. O proprietate obişnuită din Dakota City, Iowa, care se tranformă în decembrie în tărâmul fermecat al lui Moş Crăciun.

"Camera de Comerţ a scornit numele ăsta. Nu mai există asemenea loc şi vin o mulţime de oameni. Într-un an am avut 39 de autocare cu turişti", spune proprietarul.

Merlin, bătrânul cu nume de vrăjitor, le oferă celor din jur magia Crăciunului de 34 de ani şi face totul pe propria-i cheltuială. Dar în martie face 90 de ani şi crede că e timpul să se pensioneze.

"Îmi ia în jur de 50 de zile să pregătesc totul şi încă fac 80% singur", explică bătrânul.

Vestea le-a provocat tristeţe vizitatorilor, dintre care unii au crescut cu luminiţele lui Merlin. În loc de rămas-bun, bătrânul are de gând să păstreze decoraţiunile până la primăvară şi apoi să vândă totul la licitaţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO