Proiect: Autobuzele din Brașov nu vor mai porni dacă un pasager nu are mască

Ultima actualizare: 12-10-2021 15:13
Proiect: Autobuzele din Brașov nu vor mai porni dacă un pasager nu are mască

Autobuzele din orașul Brașov nu vor mai porni din stații dacă pasagerii care urcă nu poartă mască de protecție, propune conducerea regiei locale de transport în comun.

Din cauza creșterii alarmante a incidenței Covid 19 în municipiul Brașov, conducerea companiei RATBV a luat în discuție posibilitatea de a nu mai porni autobuzele în situațiile în care călători care nu poartă masca de protecție urcă în autovehicule, scrie Monitorul Expres.

„Este o ipoteză de lucru, pentru că observăm că lumea nu ascultă solicitările noastre de a purta măștile de protecție, iar până când sunt contactați cei de la Poliția Locală călătorii respectivi coboară și nu pot fi amendați”, a declarat directorul interimar al companiei, Marian Geman.

 

Noi restricții, începând cu 13 octombrie

 

O serie de noi restricţii se vor aplica, începând de miercuri, în municipiul Braşov, unde indicele cumulat COVID-19 a depăşit de mai multe zile pragul de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori

Astfel, vor exista restricţii de circulaţie pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală pe parcursul întregii săptămâni, nu numai în weekend, între orele 20,00-5,00, iar operatorii economici vor putea funcţiona numai în intervalul 5,00- 22,00, cu excepţia farmaciilor, benzinăriilor operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi de mărfuri.

Decizia a fost luată marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în baza faptului că rata de incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 7,97 cazuri/1.000 de locuitori.

Restricţiile introduse se adaugă celor ce se aplică din 9 octombrie, care vizează obligativitatea purtării măştii de protecţie inclusiv în spaţii deschise şi interdicţia de participa la anumite evenimente şi activităţi pentru persoanele care nu sunt vaccinate cu schema completă (din a zecea zi de vaccinare) sau care nu au trecut prin boală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO