Primul festival culinar din România dedicat trufelor, în Bucovina: ”Pentru prima dată când mănânc. Sunt fenomenale”
Producătorii de trufe din Bucovina au decis că acest produs trebuie promovat mai mult pe piața internă și au luat atitudine. Așa s-a născut primul festival culinar din România dedicat trufelor.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, iar oamenii prezenți au ținut neapărat să guste măcar una dintre mâncărurile cu trufe preparate aici.
Festivalul a fost organizat la stâna unui gospodar din localitatea Pârteștii de Jos. Pe parcursul zilei acolo au ajuns câteva mii de persoane care au vrut să guste bunătățile pregătite de organizatori. Cele mai apreciate mâncăruri au fost sarmalele cu trufe, care s-au terminat imediat, dar și balmoșul.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Pentru a putea face față numărului mare de pofticioși, gazdele au fost ajutate și de chef Cătălin Petrescu, un mare iubitor al acestui ținut.
Cătălin Petrescu, chef: ”Suntem bucuroși să îl facem în Bucovina. Nu sunt un organizator, ci un fericit invitat. Scopul acestui eveniment fost doar să facem cunoscută aroma trufelor. Meniul a fost extrem de complex: de la sarmale cu trufe, balmoș cu trufe, coaste de porc cu trufe, ceaun cu hribi și trufe, pe toate gusturile.”
Unii participanți au venit la acest festival tocmai pentru a simți pentru prima dată în viața lor gustul de trufe.
Participant: ”E pentru prima dată în viața mea când mănânc trufe. Am 42 de ani și sunt fenomenale.”
Ioan Mihail Robu, organizator: ”În Bucovina avem o asociație a trufarilor care este foarte, foarte închegată. Ne-am gândit că ar fi bine să facem un festival, ca să putem să facem trufele accesibile oricui vrea.”
Festivalul Trufelor din Bucovina s-a încheiat sâmbătă seară cu un foc de tabără, iar organizatorii spun că ediția următoare va avea o amploare mult mai mare.