Povestea uimitoare a unui inel pierdut în SUA și regăsit după aproape 50 de ani în Finlanda


Ultimul update: Luni 17 Februarie 2020 11:51
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2020 08:04
Categorie: Stiri Diverse

Povestea unui inel pierdut în anii 70 în Statele Unite şi regăsit, de curând, în cealaltă parte a lumii, face furori peste ocean. 

Inelul, un cadou din partea unui tânăr american pentru iubita lui - şi viitoarea soţie - a fost descoperit de un localnic într-un parc din Finlanda.

Nimeni nu ştie cum a ajuns inelul tocmai acolo, cert e că, după aproape 50 de ani, bijuteria este din nou în mâinile proprietarei de drept.

În urmă cu 47 de ani, Debra - o americancă din statul american Mâine - a primit inelul cadou de la prietenul ei, la scurt timp după ce acesta a invitat-o la prima întâlnire.

Debra McKenna: ”Era de Sfântul Valentin, era o felicitare micuţă de Valentin... şi mă invită în oraş.”

Era vorba despre un inel de absolvent, gravat cu iniţialele lui Shawn, cel care mai târziu avea să-i devină soţ. Însă la scurt timp după ce l-a primit cadou, Debra a pierdut inelul în toaletă unui magazin din Portland.

Debra McKenna: ”L-am pus pe marginea chiuvetei. Când mi-am dat seama că l-am uitat, m-am întors... dar nu mai era acolo.”

Când a aflat, Shawn i-a spus că era doar un inel. Povestea de dragoste a mers mai departe, cei doi s-au căsătorit şi au avut trei copii. În urmă cu trei ani, Shawn a murit, iar Debra nu se aştepta să mai vadă vreodată inelul.

Femeia a fost anunţată de colegii lui Shawn, care i-au spus că inelul cu iniţialele lui ar fi fost găsit.

Debra McKenna: ”Le-am spus ce s-a întâmplat, era ceva de necrezut. I-am întrebat, sunteţi siguri că nu mai era nimeni cu iniţialele lui în clasă?”

Nimeni nu ştie cum a ajuns acolo, dar inelul pierdut în urmă cu atâţia ani a fost găsit într-un parc... din orăşelul finlandez Kaarina. Un localnic l-a descoperit cu ajutorul unui detector de metale şi, curios, a postat fotografia lui pe internet.

Brad Rogers, reporter: ”Era un inel pe care probabil că i-ar fi plăcut să-l păstreze, dar a simţit că trebuie să-l găsească pe proprietarul lui.”
Debra McKenna: ”Aşa este. Chestia asta m-a mişcat.”

Debra a primit inelul prin poştă, cu câteva zile înainte de Sfântul Valentin - cam în aceeaşi perioadă în care soţul ei a invitat-o pentru prima oară la o întâlnire, în urmă cu 47 de ani.

Brad Rogers, reporter: ”Bineînţeles, rămâne totuşi un mister: cum a ajuns acel inel din Portland tocmai în Finlanda. E o întrebare la care Debra şi-ar dori mult să afle răspunsul.”

VIDEO PROTVPLUS.RO