Mister în cazul imaginilor transmise LIVE pe Facebook. ANP: ”Nu s-au filmat în România”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 30 Noiembrie 2017 13:49
Categorie: Stiri Diverse

O petrecere dată în ceea ce pare a fi o celulă a pus pe jar conducerea sistemului penitenciar din România.

Mai mulţi bărbaţi s-au filmat în timp ce dansau şi chiuiau ameţiţi de alcool şi, ca să fie cât mai vizibili, au transmis totul live pe internet. Susţineau că sunt în penitenciarul Jilava.

De altfel, camera este prevăzută cu gratii şi are paturi suprapuse. "Vă asigurăm că imaginile nu sunt înregistrate la noi", reacţionează însă reprezentanţii închisorii, iar Administraţia Naţională a Penitenciarelor a deschis o anchetă şi transmite că petrecerea nu a avut loc într-o celulă din România.

Pe o melodie sugestivă, iniţial 5 bărbaţi sunt filmaţi de un al şaselea cum se distrează zgomotos şi dau dedicaţii live prietenilor. Par ameţiţi şi au în mână o sticlă de doi litri de bere. Sunt întrebaţi unde sunt şi atunci răspund scurt: Jilava, Jilava!

Transmisiunile live continua însă cu alţi indivizi ce par a fi în acelaşi loc. Au gratii la geam şi paturi suprapuse, specifice celulelor din penitenciar. Toţi au în mână telefoane şi se înregistrează încântați, în timp ce unul dintre ei s-a pornit să cânte.

Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din ANP: ”Se vede o cameră tipic de detenţie. Nu surprinde deloc. E ceva ce se întâmplă de ani de zile. De aceea am insistat să fie instalate acele sisteme de blocare a sistemului a semnalului telefonic. Deţinuţii continua să comită infracţiunile prin telefon.

Reprezentanţii sindicatelor din administraţia penitenciarelor sunt cei care, de altfel, au postat revoltaţi imaginile şi au denumit, ironic, clipurile: ”condiţii improprii” - argument ce a stat la baza eliberărilor în masă făcute de mai bine de o lună.

Sorin Dumitrașcu: ”Dacă ne uităm la condiţii, igrasia are fiecare român în casă şi asta a fost folosită drept condiţie improprie. Cred că a fost o exagerare.

Reprezentanţii penitenciarelor susţin însă că filmările nu sunt realizate în niciun penitenciar de la noi.

Reprezentant Jilava: ”Sunt o serie de elemente de siguranţă care lipsesc şi ne arată că nu sunt din penitenciar. Poate sunt din comuna Jilava.

Cristina Enache, reprezentant ANP: ”Cercetările au arătat că nu sunt filmate în niciun penitenicar din România.

Niciun cuvânt însă despre blocarea semnalului telefonic al deţinuţilor, deşi există această lege încă din 2013. Administraţia naţională n-a reuşit nici până în acest moment să finalizeze achiziţia de astfel de sisteme, întrucât procedura a fost tot timpul contestată de alţi ofertanţi. 

VIDEO PROTVPLUS.RO