Cine este bărbatul care a lovit intenționat mai multe mașini cu un camion furat în Germania

08-10-2019 19:24


Episod înfricoșător într-un orășel din vestul Germaniei. Un individ, aflat la volanul unui camion furat, a lovit intenţionat mai multe maşini și a rănit astfel 16 persoane, înainte de a fi reținut de trecători și predat poliției.

Motivația agresiunii, rămâne deocamdată învăluită în mister, dar în presă circulă speculații potrivit cărora, bărbatul ar fi un refugiat sirian.

Înainte de a se năpusti în mai multe mașini care așteptau la semafor în fața palatului justiței din Limburg, suspectul a furat un camion.

Șoferul de drept al vehiculului a povestit unui ziar local că un bărbat de vreo 30 de ani a deschis brusc portiera și fără să spună niciun cuvânt l-a tras afară.

Potrivit sursei menționate, individul era ras în cap, avea barbă și privirea "fixă, poate sub influența drogurilor".

Markus Hoffmann, purtător de cuvânt poliția Hesse: „În jurul orei locale 17:20, un bărbat care conducea un camion s-a izbit de mai multe vehicule aflate în trafic.

Markus Sabais, purtător de cuvânt, procuratura Hessen: Cel care conducea camionul a fost rănit și el în carambol. A primit îngrijiri medicale și acum e în custodia poliției.”

După ciocnire, suspectul, cu pantalonii rupți și sângerând pe față și pe mâini, a fost înconjurat de pietoni. Potrivit unei mărturii, bărbatul spunea că "îl doare peste tot" și că îl cheamă Mohammed.

Alți trecători povestesc că tânărul a repetat de mai multe ori cuvântul "Allah", ceea ce a determinat grupul să îl rețină.

Markus Sabais, purtător de cuvânt, procuratura Hessen: „Nu excludem nicio ipoteză și investigăm toate indiciile.”

În ultimii ani, au fost comise în Germania mai multe atacuri jihadiste. Cel mai sângeros a avut loc în decembrie 2016, când un tunisian i-a lovit cu un camion furat, pe vizitatorii târgului de Crăciun din Berlin, ucigând 12 persoane.

Recent, șeful Serviciului German de Informații estima că în Germania trăiesc peste 2.200 de islamiști cu "potențial terorist".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO