Țara care a interzis serialul american de animație South Park

08-10-2019 18:11


south park

Serialul de animaţie South Park, cunoscut pentru stilul său provocator, a fost retras marţi de pe site-urile din China, din cauza unui episod difuzat în SUA, în care este batjocorită în mod deschis represiunea împotriva opozanţilor politici din China.

Desenul animat, care se află în acest an la cel de-al 23-lea sezon, oferă o privire asupra societăţii americane prin intermediul umorului, a parodiilor şi a unui ton sarcastic care de multe ori stârneşte controverse, relatează Agerpres.

Cel mai recent episod, intitulat „Band in China”, critică companiile americane care sunt gata să facă orice pentru a-şi face un loc pe imensa piaţă chineză, chiar dacă asta înseamnă să facă pe plac Beijingului.

De asemenea, episodul prezintă munca forţată dintr-un loc de detenţie chinez şi parodiază companii care cedează cenzurii în scop comercial.

Marţi, căutările pentru South Park pe Weibo, echivalentul chinez al Twitter, şi pe site-ul de critică de film Douban nu au dat niciun rezultat. Unele site-uri de streaming video trimiteau către episoade, însă acestea nu puteau fi vizionate.

Incidentul vine în condiţiile în care NBA (liga americană de baschet) şi franciza sa Houston Rockets se confruntă cu critici intense în China pentru un mesaj pe Twitter al unui lider al clubului care susţine protestatarii pro-democraţie din Hong Kong.

Pe Twitter, creatorii South Park, Trey Parker şi Matt Stone, au publicat scuze ironice pentru acest episod.

„La fel ca NBA, suntem fericiţi să primim cenzorii chinezi în casele şi inimile noastre”, au spus ei.

„Şi noi iubim banii mai mult decât libertatea şi democraţia”, au adăugat ei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO