Ouăle de struț, la mare căutare în acest an. Cât ajung să coste cele pictate
Ouăle de struţ sunt foarte căutate în acest an, când lumea a stat mai mult acasă din cauza pandemiei şi a vrut să-şi decoreze într-un mod inedit masa de Paşte.
Aşa că, fermierii au vândut astfel de ouă cu sutele. Oamenii le-au comandat încă de acum câteva luni ca să se asigure că le mai găsesc. Coaja costă 50 de lei, însă un ou pictat poate să coste şi de 10 ori mai mult.
La o fermă din Sebeş, proprietarii au adus în urmă cu mai bine de un deceniu, trei struţi din Ungaria. Acum au peste 100, după ce au văzut că ouăle păsărilor sunt la mare căutare. Până şi bucăţi de coji de ouă au fost cumpărate de cei care preferă decoraţiunile excentrice.
Miraţi de ouăle de struţ, copiii care ajung la fermă le transformă repede în jucării. De pildă, aceste fetiţe le-au ascuns prin iarbă în aşteptarea iepuraşului.
Urmează apoi ciocnitul tradiţional, spre amuzamentul celor mici care abia le ţin în mâini.
Poţi să le rostogoleşti în voie, că ouăle de struţ se sparg greu. Ba chiar nevoie chiar de o bormaşină, dacă vrei să păstrezi coaja pentru incodeiere.
Florin Gherman, bucătar şef: ”Oul de struţ este echivalentul a 25-26 de ouă de găină, dar acesta are avantajul că este bogat în Omega 3, Omega 6, Omega 9 are foarte mult fier, calciu.”
Anca Farcasiu – proprietar fermă: ”O coajă natur costă 50 de lei şi poate să ajungă şi la 450 de lei dacă este pictat cu foiţa de aur.”
Şi pentru că cererea este atât de mare, la o fermă din Sangeorgiu de Mureş, struţii sunt crescuţi în condiţii speciale ca să se poată înmulţi. Puii de o lună se vând cu 90 de euro, iar preţul unui ou este de 100 de lei. Pictura se vede senzaţional pe un ou atât de mare.
Un struţ crescut cu grijă la o astfel de fermă poate să ajungă la maturitate să cântărească 160 de kilograme.