O zi de neuitat pentru cei mici. Cum au sărbătorit 1 iunie, în ciuda restricţiilor

Ultima actualizare: 01-06-2020 20:22

Este o zi a bucuriei pentru toți copiii sau, cel puțin, așa ar trebui să fie, mai ales că acest 1 iunie ar trebui să fie de neuitat pentru cei mici și pentru părinți.

Deși multe evenimente dedicate lor s-au ținut pe internet, au fost și muzee care și-au deschis porțile cu reguli strice însă, dar s-a desenat cu cretă pe asfalt, iar Opera Comică pentru Copii le-a oferit celor mici un spectacol în aer liber.

Revederea cu actorii a adus bucurie în ochii celor care au participat la piesa "Directorul de teatru", în regia lui Cristian Mihăilescu, jucată în aer liber.

Accesul s-a făcut pentru un număr limitat de spectatori, în condiții de siguranță. Toți au purtat măști, iar la intrare le-a fost luată temperatura.

Spre bucuria vizitatorilor și  Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa a fost deschis luni. La ora 13.30 au fost foarte multe persoane care au stat la rând să poate intra, fiind marcaje pe jos pentru păstrarea distanței. Totul s-a făcut în condiții de siguranță.

Reporter: „Bucuroși de redeschiderea muzeului?”

Copil: „Daaa.”

Reporter: „Ce le dorești copiilor de ziua lor?”

Copil: „Multe mașini mari!!"

Reporter: „Cât așteptați?”

Femeie: „De o oră.”

Reporter: „Ce ați făcut în timpul ăsta?”

Femeie: „Ne-am jucat acolo, am alergat.”

Extrem de bucuroși, copiii au explorat cu entuziasm fiecare colțișor al muzeului.

 

Un eveniment pentru cei mici a avut loc și în parcarea unui supermarket din București. Mașinile nu au mai fost lăsate să intre, dar au fost invitați copiii să deseneze pe asfalt.

Mare vânzoleală a fost și la magazinele de jucării.

Copil: „Coșulețul ăsta e al meu și am luat și pepene, foarte multe mingiuțe.”

Copil: „Mi-am dorit foarte mult să îmi achiziționez mai multe lucruri de pictat, pentru că îmi place să pictez. Foarte multe acuarele.”

Mulți dintre părinți au ieșit luni împreună cu copiii lor, pentru ca aceștia să poată să își aleagă singuri cadourile și au cheltuit în medie 300 de lei pentru fiecare copil.

Femeie: „S-a păstrat distanța, a fost în regulă. Per total așa, în jur de 400 de RON. Merită, mai ales după perioada asta.”

Din păcate, în unele parcuri ori locuri de joacă bucuria i-a făcut pe unii părinții să uite de regulile de distanțare.

Femeie: „Sinceră să fiu am trecut deja de etapa asta de weekendul trecut, de când s-au deschis locurile de joacă. Preferăm să îi lăsăm să își reia viața socială, decât să îi ținem la infinit izolați. Ne-am înțeles tacit, nu e o discuție, o teamă.”

Reporter: „Sunt părinți reticenți care spun să nu vă apropiați de copiii lor?”

Femeie: „N-am întâlnit.”

În localitatea Jamu Mare din județul Timiș un ONG a împărțit zâmbete pe străzi.

Cei care nu au putut ieși afară, au avut multe de văzut pe internet.

Petre-Gabriel Coveșeanu, manager Teatrul Ion Creangă: „Lansăm o serie de jocuri și concursuri intitulate „starea de joacă”, pentru că am tot trecut prin starea de urgență, de alertă și vă invităm acolo. Nu vă faceți griji dacă nu le vedeți azi, pentru că rămân pe pagina de Facebook 24 ore.”

Online a transmis luni și teatrul Odeon.

Tot în online are loc toată luna și Parada Micilor Bicicliști, care până acum era organizată afară.

Iar pentru ca această zi să fie una memorabilă și specială, unii părinți le-au organizat acasă celor mici petreceri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO