Evenimentele de 1 iunie dedicate copiilor s-au mutat pe internet

Ultima actualizare: 01-06-2020 13:32

Este categoric un 1 iunie de neuitat pentru cei mici. Evenimentele care le sunt dedicate sunt mutate, cele mai multe, pe internet. E drept s-au deschis și muzee - Antipa e cel mai bun exemplu - ori grădini zoologice, în condiții încă stricte.

Sute de copii fericiți au invadat, luni, aleile grădinii zoologice din Pitești. Pe o vreme superbă, copiii și adolescenții, însoțiți de părinții sau bunicii lor, au avut parte de o minunată reîntâlnire cu animalele lor preferate. A fost prilej de bucurie și glume.

Copiii au fost extrem de fericiți când au aflat că vor merge la grădina zoologică. Iar părințIi lor, pentru care perioada carantinei a fost foarte dificilă, cel puțIn la fel de mulțumiți. Doar faptul că parcul din grădina zoologică a fost închis le-a umbrit puțin bucuria.

Cei mici nu trebuie să resimtă restricțiile impuse de pandemie, așa că educatoarele unei grădinițe din Brașov le-au pregătit o petrecere surpriză pe internet.

Educatoarele s-au pregătit cu baloane, confetti și coifuri colorate și au dat startul distracție din față calculatorului.

Carmina Nicolescu, Manager al unei grădinițe private din Brașov: ”Astăzi petrecem chiar dacă nu suntem împreună fizic, suntem împreună în online, pe platforma ZOOM, unde ne distrăm imreună cu copilașii noștri pe care abia așteptăm să îi revedem”.

În acest an serbarea de la grădiniță s-a mutat în living. Încântați de surpriză copii au dansat și au cântat în fața monitoarelor. Spre deosebire de alți ani, anul acesta, ei nu au trebuit să mai stea alineati și cuminți în fața părinților.

Este o zi colorată pentru cei mici, pe care îi așteaptă luni multe surprize în Capitală. De exemplu, toate persoanele până 18 ani se pot bucura astăzi de o vizită gratuită la Muzeul național al Hărților.

Tot astăzi își deschide porțile pentru copii și muzeul național de istorie naturală Grigore Antipa. Bineințeles, în condiții de maximă siguranță - asta înseamnă că purtarea măștii este obligatorie, că vi se va lua temperatura, dar și că o vizită nu se poate întinde pe mai mult de două ore.

Au loc și spectacole, în aer liber. De exemplu, la Opera Comică pentru copii, se joacă, de la patru după-amiază și de la 7 seara spectacolul "Directorul de Teatru", în regia lui Cristian Mihăilescu. Accesul este gratuit pentru toată lumea. Evenimentul marchează începutul stagiunii de vară la Opera Comică. Este, de altfel, și primul spectacol de teatru în aer liber din țară.

Un eveniment inedit pentru cei mici are loc astăzi în parcarea unui supermarket de pe bulevardul Palladu, unde spațiul le este pus la dispoziție copiilor pentru a desena pe asfalt. Tema: basmul românesc.

Sunt evenimente și în mediul online, de pildă, pe pagină de facebook a teatrului Ion Creangă, pe site-ul teatrului de animație sau la teatrul Odeon.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO