O polițistă din Suceava a trezit oamenii la ora 1:00 cu indicațiile prin stație pentru colegul care spăla mașina. Ce a urmat

11-02-2021 16:58
Sursa: stirisuceava.net


Un întreg cartier din Suceava a asistat uluit la banala operațiune de spălare a unei mașini.

 

Care ar fi rămas banală, dacă nu era 1 noaptea, cei implicați n-ar fi fost polițiști, vehiculul- chiar cel de serviciu, iar cireașa de pe tort - dacă agenta ocupată cu interiorul nu ar fi dat indicații cu megafonul deschis.

A apăsat din greșeală, spun superiorii echipajului de poveste, care au și deschis o anchetă.

Vocea polițistei a răsunat brusc, în puterea nopții, în zona Gheorghe Doja, din Suceava. Un locatar a avut inspirația să filmeze.

 

Agenții opriseră la o spălătorie cu fise, care funcționează non-stop. Bărbatul a curățat exteriorul, iar colega s-a apucat să șteargă, în interior, cu laveta.

Cam două minute le-a luat agenților să se prindă că discuția lor era cât se poate de publică.

 

Mai ai mult de dat acolo? Parbriz! Mochetele, mochetele! Ai scăpat-o jos!”.

După ce au închis megafonul, agenții le-au explicat șefilor că totul a fost o greșeală. Nu și-au dat seama imediat din cauza zgomotului făcut de jetul de apă.

 

IPJ Suceava își cere scuze și va face cadouri copiilor

 

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: ”O polițistă a acționat sistemul acustic din greșeală. Polițiștii au dorit să toaleteze aceeași mașină din cauza stratului de antiderapant. Până aici nu a fost nicio greșeală deosebită. Până în momentul în care un polițist a acționat rampa sonoră și iar discuția s-a auzit în tot spațiul public”.

Tânără: ”Nu mi se pare normal atitudinea polițistei”.

Tânăr: ”Nu mi se pare ceva corect și frumos din partea lor ca la ora aia să pornească megafonul”.

E drept, nimeni n-a făcut reclamație, dar șefii agenților au deschis o anchetă, după apariția imaginilor în spațiul public.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: ”În numele celor 1.200 de polițiști și a conducerii IPJ Suceava, vrem să facem un gest de normalitate, acela de a ne asuma evenimentul și de a ne cere scuze public. În primul rând ne cerem scuze micuților care la acea oră dormeau. În semn de respect față de aceștia, vom iniția și o activitate de interacțiune cu ei si vor fi distribuite de polițiști peste 50 de cărți și manuale concepute special pentru micuți”.

În funcție de rezultatele anchetei, cei doi polițiști ar putea fi sancționați.