O fată de 25 de ani, din UK, a murit după ce a luat pastile ilegale pentru slăbit. Apelul familiei pentru medici

Ultima actualizare: 24-01-2022 06:55
pastila, pastile, medicamente
Profimedia

O tânără de 25 de ani, Annie Gresham, a murit după ce a luat pastile ilegale pentru slăbire, iar familia sa ar vrea ca alte persoane să nu mai treacă prin această situație. 

Medicii au încercat să îi salveze viața lui Annie Gresham, după ce a luat o substanță chimică extrem de toxică care este vândută ilegal și nu este autorizată pentru consum uman, conform Daily Mail. 

Acum, familia ei mulțumește serviciilor de urgență pentru cum s-au ocupat de cazul fetei, care a murit în 2017, dar critică furnizarea de servicii de sănătate mintală în Marea Britanie. Asta pentru că tânăra din Mickleover, Derby, avea antecedente de boală mintală și a fost diagnosticată anterior cu anorexie și tulburarea de personalitate borderline (BPD), cunoscută și ca tulburarea de personalitate instabilă emoțional (EUPD).

După moartea fetei a început o anchetă pentru a se stabili daca a fost vorba despre o sinucidere sau o moarte accidentală. Anchetatorii au aflat că fata a fost internată de mai multe ori în clinici specializare în tulburările de alimentație și că fusese externată cu puțin timp înainte de moartea sa.

În seara în care medicii au intervenit pentru salvarea ei, ea le-a spus acestora că a luat o supradoză dintr-un medicament care provoacă pierderea în greutate. La spital a fost monitorizată de medici, dar starea ei s-a deteriorat și a murit în aceeași noapte.

„Annie a primit îngrijiri de la multe persoane din sectorul sănătății mintale de-a lungul anilor și pentru asta suntem cu adevărat recunoscători. Ceea ce ne-am dori ar fi ca cei care au lucrat cu Annie să-și examineze deciziile și acțiunile și să se întrebe dacă, din retrospectivă, ar face lucrurile diferit”, spun cei din familia fetei.

Din punctul lor de vedere, sistemul de sănătate a eșuat în cazul fetei și va continua să producă victime.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO