Neregulile grave descoperite de inspectorii ANPC în școlile din București

Dată publicare: 27-02-2020 09:33
Dată actualizare: 27-02-2020 09:54


Mai multe vizite ale inspectorilor ANPC în şcoli din Bucureşti s-au încheiat cu amenzi de peste trei sute de mii de lei.

Comisarii au găsit în chioşcuri şi cantine produse nesănătoase şi alimente vechi, unele expirate de un an.

49 de chioşcuri şi cantine din şcolile din Capitală au fost controlate de comisarii ANPC. În urma verificărilor au fost date 42 de amenzi în valoare totală de 333 de mii de lei. Cele mai mari nereguli au fost găsite în patru licee cunoscute. Comisarii au descoperit inclusiv produse expirate.

Timp de 8 zile, Cantina Liceului I.C. Brătianu a fost închisă, după ce comisarii ANPC au găsit chiar în aceste frigidere kaizer expirat de mai bine de un an, piept de pui expirat de o lună, dar şi pâine congelată. Pentru toate aceste abateri, pe lângă închiderea temporară, comisarii ANPC au dispus şi o amendă de 7 mii de lei.

Reprezentanţii societăţii comerciale se apără şi spun că alimentele expirate aparţineau unei angajate.

În plus, peste 600 de produse care, potrivit legii, nu au ce cauta în instituţii de învăţământ - cum ar fi chips-urile sau croissantele - au fost retrase de la vânzare. La fel şi 800 de litri de suc.

Ene Daniela, COMISAR ANPC: „Existau nişte produse la comercializare care nu erau recomandate, să spun, acestei categorii de vârstă, respectiv cartofi prăjiţi, erau nişte şniţele, deci produse care sunt cu un conţinut mare de grăsimi."

Maria Manea, ISMB: „Noi nu avem însă competentele necesare pentru a afirma dacă anumite produse sunt conforme sau nu. Însă putem observa şi putem transmite autorităţilor competente aici de faţă toate semnalele pe care le avem din teren."

În contextul în care ţara noastră se afla pe locul al doilea în ceea ce priveşte obezitatea infantilă, autorităţile vor să elimine din şcoli produsele nesănătoase, de tip junk-food. O variantă luată în calcul ar fi desfiinţarea chiscurilor din unităţile de învăţământ.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: anpc, școli, capitală,