Motivul emoționant pentru care un hoț a fost lăsat în libertate după ce a furat alimente dintr-un supermarket

Ultima actualizare: 27-12-2021 10:01

În Statele Unite, un bărbat prins cu alimente furate dintr-un supermarket a fost lăsat în libertate, după ce poliţiştii şi managerul magazinului au aflat că omul era disperat să-şi hrănească familia.

Ca să dea o mână de ajutor, cei doi poliţişti chemaţi să-l aresteze nu numai că nu i-au pus cătuşele, dar i-au şi oferit o sacoşă cu mâncare, de data asta plătită de ei.

Întâmplarea a avut loc într-un supermarket din orașul american Indianapolis. Angajații magazinului au chemat poliția după ce au prins un bărbat cu alimente ascunse în haine. Managerul magazinului a decis să nu depună plângere pentru furt, așa că polițiștii l-au eliberat pe hoț și i-au plătit și alimentele pe care le furase.

M-am uitat la colegul meu și el la mine, era o ocazie bună să ajutăm pe cineva și, sincer să fiu, niciunul dintre noi nu era prea încântat să-l aresteze pe omul acela”, a spus un ofițer.

Unul dintre polițiști l-a condus afară pe bărbatul uimit și acolo i-a oferit punga cu produse alimentare, de data asta plătite.

Nu a vrut să o ia la început. A fost surprins, avea o expresie de-a dreptul șocată”, a mai spus ofițerul.

Nu e prima dată când polițiștii fac fapte bune pentru membrii comunității, le-a spus ofițerul jurnaliștilor.

Nu pot să vă spun de câte ore am văzut polițiști implicându-se și ajutând oameni aflați în nevoie, fie că era vorba de cumpărat alimente, schimbat o anvelopă, umplut rezervorul sau cumpărat un aer condiționat. Sunt foarte multe lucruri pe care le face poliția. Așa că, atunci când vedeți videoclipul acela, gândiți-vă că e ceva normal”, a mărturisit ofițerul.

Bărbatul prins la furat risca să petreacă sărbătorile după gratii sau să primească o amendă serioasă. A avut însă noroc, pentru că a dat peste oameni care au aflat situația disperată în care era și i-au oferit o mână de ajutor și compasiune.

Ne-a făcut pe toți să ne simțim mai bine și asta e un lucru important atunci când îi ajuți pe alții. Oferi cuiva o bucurie și, la rândul tău, ai de multe ori motive să te bucuri și tu”, a mai spus ofițerul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO