Misterul unui "vas fantomă" de pe o plajă din Myanmar, deslușit. Ce s-a descoperit

Dată publicare: 01-09-2018 15:03
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Vas fantoma

Oficialii din Myanmar care investighează o "navă fantomă" descoperită în apropierea regiunii Yangon în această săptămână au aflat cum a ajuns ambarcațiunea să plutească în derivă.

Vasul gol și ruginit a fost descoperit de pescarii de pe plaja comercială din regiunea Yangon. Apariția sa neobișnuită a stârnit adevărate controverse printre localnici și autorități.

Autoritățile și personalul marinei au intrat în vas pentru a căuta indicii cu privire la originea sa, scrie BBC News.

Nava, construită în 2001, are o lungime de aproximativ 177 metri, potrivit site-ului web Marine Traffic, care înregistrează cursele navelor din întreaga lume.

Locația navei a fost înregistrată ultima oară în largul coastei Taiwanului în 2009, iar acesta este primul caz raportat privind o navă abandonată care apare în apele Myanmarului, potrivit agenției de știri AFP.

După ce i-au interogat pe cei 13 membri ai echipajului indonezian de la bord, au aflat că nava a fost remorcată și ar fi trebuit să ajungă într-o fabrică din Bangladesh pentru a fi dezmembrată.

Cu toate acestea, unele dintre cablurile atașate la barcă s-au rupt, iar personalul remorcherului a decis să abandoneze vasul.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO