Ministrul Mediului a dat un ordin pentru mutarea unei berze. Unde locuiește aceasta

Ultima actualizare: 11-02-2020 16:05
barza
Berzele României

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a dat un ordin pentru mutarea unui cuib de berze din Aiud, județul Alba, la o distanță de aproximativ 20 de metri.

Conform ordinului, care poate fi consultat mai jos, este nevoie de personal tehnic de specialitate pentru relocarea cuibului de berze. 

Cuibul va fi mutat la aproximativ 20 de metri distanță, pe o platformă artificială construită de RENEL Aiud.

Conform informațiilor oferite de Berzele României, cuibul este ocupat de o pereche de berze cu pui.

De asemenea, cuibul este momentan localizat pe un stâlp electric cu suport metalic și a fost observat pentru prima dată în luna august 2019. 

Societatea Ornitologică Română a lansat anul trecut o aplicație prin intermediul căreia oamenii pot ajuta la monitorizarea berzelor din România. 

Orice persoană care deține un smartphone poate descărca aplicația „Uite, barza”, în care pot fi înregistrate locația și numărul de berze, alături de o poză a cuibului.

În România, ultimul recensământ al berzelor a fost făcut în urmă cu cinci ani. În toată ţara erau atunci 5.400 de cuiburi.

Barza este cea mai cunoscută specie de pasăre sălbatică de la noi. Obişnuieşte să rămână aici din martie până în august, când migrează spre Africa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO