Micii de fițe care se consumă cu prosecco. De 1 Mai, românii au plătit 26 de lei pe doar două bucăți
Micii au fost vedete și în orașe, preferați de cei care au vrut să sărbătorească tradițional.
În București, la Piața Obor, coada s-a format de dimineață, în timp ce câteva restaurante, au schimbat meniul și i-au așteptat pe clienți cu mititei, pastramă, și murături.
De cum a început ziua, micii ocupaseră grătarele din Obor, o cunoscută piață din București. La prânz, oamenii stăteau la coadă și o oră. Singura lor grijă era să nu se termine micii.
Reporter: Mai puteți cu dieta asta a soțului?
Femeie: Eu mi-as dori ca soțul să nu aibă dieta asta, visez la niște pătrățele, cercurile sunt tot ce obțin.
Reporter: Cum de ați rămas în București?
Bărbat: Eu sunt chitră și de-aia am ales să venim la mici la Obor.
Client: „Noi avem o strategie, unii stau la coada la bere, unii la mici, iar alții caută loc la terasă”.
Terasele și restaurante și-au adaptat meniurile. Micii au venit în combinații moderne nu doar cu muștar și murături, ci și cu prosecco sau gin. Iar DJ-ii au pus muzică veche.
Damian Molcovescu, chef: „Întodeauna bule cu mici, recomandăm, prosecco, Aperol, limonadă pentru cei mici. Avem o bere nouă în meniu astăzi. 26 de lei meniul cu doi mici, cei de porc, oaie, mari, sau 26 de lei meniul cu vită black angus, trei mici la porție”.
Petrecerile de peste zi vor continua la noapte în cluburi și restaurante.