Metoda găsită de CJ Bihor pentru a scădea consumul de combustibil al mașinilor tuturor instituțiilor subordonate

Ultima actualizare: 28-01-2022 16:28
gps

Autovehiculele instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean vor fi monitorizate prin GPS, tehnologia de localizare automată fiind folosită, în prezent, doar pentru a monitoriza vehiculele aparatului propriu al Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit unui comunicat al CJ Bihor remis joi, Consiliul Judeţean Bihor a aprobat miercuri un proiect de hotărâre pentru implementarea unui sistem de management al flotei auto la instituţiile din subordine şi la întreprinderile publice unde Consiliul Judeţean Bihor are calitatea de autoritate tutelară.

Tehnologia de localizare automată prin GPS generează rapoarte pentru toate componentele parcului auto, cum ar fi: controlul activ al parcului auto, reducerea uzurii parcului auto; reducerea consumului de combustibil; verificarea şi optimizarea rutelor vehiculelor.

Consumul de combustibil, redus cu 40%

Aplicaţia software asigură diferite funcţionalităţi precum evidenţa maşinilor şi a utilizatorilor acestora, generează foile de parcurs, evidenţiază consumul de carburant, afişează grafic histogramă viteză, istoricul pornire/oprire motor, dar şi analizează conduita şoferului.

Consiliul Judeţean are în subordine opt instituţii publice, are calitatea de autoritate tutelară a Aeroportului Oradea şi este acţionar unic la Societatea de Pază şi Protecţie Bihor.

În funcţie de numărul de vehicule de la fiecare instituţie, vor fi stabilite costurile generate de folosirea aplicaţiei şi montarea sistemelor GPS. Cheltuielile vor fi suportate de fiecare instituţie sau întreprindere publică.

Rezultatul folosirii acestuia a fost reducerea cu 40% a cheltuielilor pentru carburanți, iar conducerea CJ Bihor se așteaptă la efecte similare și la instituțiile subordonate și întreprinderile pe care le tutelează: teatrele Regina Maria și Szigligeti, Filarmonica de Stat, Muzeul Țării Crișurilor, Biblioteca Județeană, DGASPC, Direcția de Evidență a Persoanelor Bihor, respectiv Aeroportul Oradea și Societatea de Pază și Protecție Bihor, informează ebihoreanul.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO