Maramureș Balloon Fiesta. Cât sunt dispuși românii să investească în baloane cu aer cald

12-10-2019 19:42

Românii prind gustul înălțimilor și sunt dispuși să investească zeci de mii de euro ca să ajungă dincolo de nori cu un balon cu aer cald. 

La mare modă în Franța, Turcia sau Elveția, aceste minuni zburătoare s-au înmulțit și la noi. Zeci de pasionați au oferit un spectacol colorat pe cerul din Maramureș.

Descoperite în secolul al 18-lea, în Franța, baloanele cu aer cald i-au cucerit și pe români. Zilele acestea, zeci de baloane au colorat cerul din Maramureș.

Loredana a investit până acum aproximativ 20.000 de euro în cursurile de pilotaj și un balon cu aer cald.

Loredana Hurley, organizator: „E o mare realizare că am reușit să achiziționăm primul nostru balon din județul Maramureș. E un balon frumos și foarte vesel și era firesc, fiind și organizatori de atât de multă vreme e firesc să avem un balon cu care să putem să participăm la alte festivaluri din lume.”

Venit tocmai din Lituania, un pilot zboară de 30 de ani cu balonul cu aer cald.

Zydrunas Kazlauskas: „Am hotărât să vin aici datorită peisajelor frumoase, a vremii bune și cel mai fascinant e că oamenii sunt foarte primitori.”

Șerban zboară de la 6 ani și abia așteaptă să își ia brevetul.

Șerban: „Când o să am 16 ani o să-mi iau și eu licența. În balon e foarte frumos sunt peisaje extraordinare pe care doar din balon le poți vedea."

Sunt deja șase ani de când iubitorii de baloane se întâlnesc la festivalul din Maramureș. Anul acesta au venit piloți și din Rusia, Slovacia, Moldova și Polonia.

Adrian Gherman, pilot: „Pasiunea pentru zbor a început în urmă cu 10 ani când un coleg din Ungaria a venit în zona cu un balon și ne-a arătat cum se zboară și după aceea am spus c-o să devin și eu pilot."

Turiștii veniți în Țara Lăpușului au putat să vadă spectacolul și de la înălțime. O sesiune de zbor a costat 450 de lei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO