Persoane cu dizabilități din 7 sate, fără indemnizații. Hoții le-au furat banii în 2 minute

11-10-2019 17:01

Spargere în 2 minute la primăria comunei Băbana din Argeș! Un individ a pătruns, noaptea, la ora 2, în clădire și a furat seiful cu peste 70.000 de lei, salarii și indemnizații pentru persoanele cu dizabilități din 7 sate.

Primarul este convins că hoțul a avut informații precise, pentru că s-a dus direct în biroul unde se aflau banii și a acționat în timp record.

Polițiștii au luat imaginile surprinse de camerele de supraveghere și spun că au, deja, un cerc de suspecți.

Toate ferestrele primăriei Băbana au senzori și, când sunt forțate, o alarmă sună pe trei telefoane: la primar, la șeful postului de poliție și la reponsabilul cu situațiile de urgență. Joi noapte, însă, sistemul n-a funcționat.

Casierul primăriei a constatat furtul când a ajuns la birou. Era totul răvășit, iar ușa de la dulapul în care se află seiful, larg deschisă.

Vasile Ilie, casier: "Mi-am chemat colegii și am zis :"Băi, ce s-a întâmplat ?!" Și să nu mai între nimeni în birou, hai să chemăm poliția!"

După cum se vede în imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere aflată în exteriorul primăriei, hoțul a fost  extrem de rapid. A forțat un geam, a pătruns în clădire, a luat seiful cu totul și a fugit către un lan de porumb.

Bebe Ivan, primar Băbana: "A știut exact, noi, pe spate, avem 4 birouri, 4 geamuri. Deci a venit direct la biroul ... la geamul care a fost. E la pont !"

47 de persoane cu dizabilități au rămas fără indemnizația de 1300 de lei. Oamenii nu știu cum se vor descurca în perioada următoare.

Polițiștii au cercetat întreaga primărie și au luat amprente pe care le vor compara cu cele din baza lor de date. Spun că au deja un cerc de suspecți și speră să rezolve cazul cât mai repede.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO