Un musulman a venit la moaștele Sf. Parascheva, la Iași. Reacția lui Mustafa

Ultima actualizare: 12-10-2019 19:58

Zeci de mii de oameni au venit plini de speranță din toată țara, chiar și din străinătate, că să se roage la moaștele Sfintei Parascheva.

Deși stau ore întregi la rând până când ajung la raclă, mulți spun cu emoție că această experiență le-a schimbat viața.

Printre credincioșii strânși în jurul Catedralei din Iași l-am întâlnit și pe Mustafa, un turc de 34 de ani care spune că și-a găsit liniștea odată cu rugăciunile aduse Sfintei Parascheva.

Mustafa: „Sunt musulman, nu m-am convertit. Am venit aici cu identitatea mea musulmană, dar asta nu a fost un obstacol pentru a simți harul divin. Mă simt atât de bine aici, mă simt mai sănătos. E un noroc să aveți moaștele sfintei aici, în Iași”

De alfel, în aceste zile la Iași sunt mulți străini, impresionați de sărbătoarea Sfintei Parascheva.

Franțuzoaică: „ Este important pentru oamenii care vin din afară să asiste, să vadă cum se petrec astfel de evenimente în România. Este ceva ce nu întâlnim în Franța, face parte din cultură de aici.”

Preot Marian Timofte, Mitropolia Moldovei și Bucovinei: „Hramul Cuvioasei Parascheva capătă ecouri care depășesc granițele țării și ne bucură”.

Până acum s-au închinat la Moaștele Cuvioasei Parascheva aproape 40.000 de pelerini, în timp ce alții stau la rând. Oamenii se roagă pentru sănătatea lor și a celor dragi.

Enoriaș: „Ne rugăm pentru copii, că sunt în afară”.

Enoriaș: „Am cerut ajutorul să îmi găsesc serviciu și nu imediat dar după o luna, două mi-am găsit”

În această seară va avea loc procesiunea „Calea Sfinților”. Raclă cu moaștele sfintei va fi purtată de un sobor de preoți prin tot orașul.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO