Maeștri cofetari din 11 țări s-au întâlnit în Italia pentru a face cea mai bună înghețată, în cadrul unui campionat mondial
Un concurs delicios a avut loc în orașul italian Rimini. Împărțiți pe echipe, zeci de concurenți din întreaga lume s-au întrecut în a realiza cea mai bună înghețată.
Timp de 3 zile au mucit de zor pentru a-și demonstra abilitățile și creativitatea în fața unui juriu pretențios. Dar nu aspectul vizual a fost decisiv, ci gustul.
Încurajați de prieteni, de pe margine, maeștri cofetari din 11 țări au încercat să cucerească juriul. Conștienți de faptul că atenția la detalii poate face diferența pentru premiul cel mare, au avut emoții uriașe.
Marten Ostenrieder, bucătar șef: „Este un campionat mondial, cel mai important din această industrie. Desigur că ești nervos”.
Magdalena Liehr, patiser: „Totul este sculptat și modelat manual și de aceea nu este la fel de mare ca celelalte, dar în ceea ce privește efortul depus a fost destul de greu. A fost o provocare, dar a fost distractiv și interesant”.
Concurenții au creat adevărate opere de artă din înghețată. Unii au reușit să modeleze chiar personaje din filme precum Avatar sau Disney. Totul contra timp, pentru că exista riscul ca toată munca lor să se topească.
Sergio Dondoli, maestru gelatier: „O echipă care vrea să câștige această competiție trebuie să se antreneze cel puțin două luni și să exerseze de cel puțin cinci ori pe săptămână, timp de două luni”.
Fiecare preparat a fost evaluat la milimetru și la secundă de către jurați. Aceștia au analizat consistența, temperatura, aspectul și, mai presus de toate, gustul. Toată lumea a așteptat cu sufletul la gură numele marelui câștigător.
Italienii și-au dovedit, așadar, încă o dată supremația în acest domeniu. Echipa Coreei de Sud s-a clasat pe locul al doilea, iar Ungaria a obținut medalia de bronz.
Campionatul mondial al înghețatei este organizat o dată la doi ani, începând din 2003.