Lucrările la ”Gara lui Ion Țiriac” de la patinoarul din Otopeni sunt aproape gata. Când va fi inaugurată

Dată publicare: 07-04-2021 18:28
Dată actualizare: 07-04-2021 18:56


Lucrările la ”Gara lui Ion Țiriac” de la patinoarul din Otopeni sunt aproape gata. Când va fi inaugurată

”Gara lui Ion Țiriac” din Otopeni, aflată în apropierea patinoarului deținut de fostul tenisman, va fi inaugurată în curând, iar operatorii feroviari care circulă pe linia Gara de Nord- Aeroportul Henri Coandă vor putea face opriri în noua stație.

 

Lucrările de la Punctul de Oprire (PO) Patinoar se află pe ultima sută de metri, iar recepția noii stații feroviare este programată în perioada 13-16 aprilie, scrie Club Feroviar.

”După efectuarea recepției la terminarea lucrărilor, CFR SA, în calitate de administrator al infrastructurii feroviare, va comunica operatorilor de transport feroviar de călători, că PO Patinoar este funcțional, iar ulterior, aceștia vor furniza informațiile cu privire la trenurile care vor opri în acest PO”, se arată într-o informare a companiei.

Neinclusă în proiectul inițial al noii linii ferate Gara de Nord-Aroport Henri Coandă, construcția PO Patinoar a început ca o condiție pusă de miliardarul Ion Țiriac, proprietarul patinoarului Telekom Arena, pentru a renunța la contestarea în instanță a proiectului conexiunii feroviare.

Stația este situată pe viaduct, la 6,5 metri înălțime, la distanțe egale între arena sportivă și DN1. Astfel, noua stație va putea prelua atât fluxul de sportivi, cât și pe cel de locuitori ai orașului Otopeni care vor dori să ajungă rapid și în siguranță în București.

Legătura Aeroportului Internațional Henri Coandă cu Gara de Nord din Capitală este funcțională încă din dimineața zilei de 13 decembrie 2020, când aici au ajuns primele trenuri.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul Club Feroviar.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO