Deși suntem la jumatatea lunii ianuarie, iar vineri chiar a nins, litoralul rămâne o destinație căutată, mai ales la final de săptămână.

Mulți merg special pentru o plimbare pe malul mării și o masă la cherhanalele care se insiră din Năvodari și până la Vama Veche.

Gazdele ii omenesc cu storceag fierbinte, pește proaspăt facut pe plită, ori frigărui de midii și rapane.

Pe tot litoralul sunt cherhanale care rămân deschise indiferent de anotimp. Oamenii știu asta și merg special pentru peștele proaspat prins din larg ori adus de la bursa vecinilor bulgari.

Drumul liber până la mare și ofertele avantajoase la cazare din această perioadă îi conving pe mulți să dea o fugă. Sunt destui care merg doar ca sa mănânce.

Sunt foarte mulți clienti care ne vizitează și în sezonul rece. Vin de la București, de la Ploiești, mănâncă și se întorc”, spune un ospătar.

În Costinești marea de turcoazi poate fi admirată atât din cameră, cât și de la masă.

Avem și varianta să le oferim cazare. Tarifele încep de la 245 lei camera de 2 locuri”, a transmis administratorul unui hotel.

Sunt turisti si în Vama Veche.

Surprinzător am văzut câțiva fulgi de zăpadă pe nisip. E interesant. Și în extrasezon la noi se poate să avem turism”, a spus un turist.

Sunt cei din București care vin, sunt și unități de cazare deschise. Au unde mânca, au unde se caza, marea este de poveste”, a declarat șefa unei săli de restaurant.

Dacă vreți să rămâneți mai multe zile pe litoral trebuie sa stiti ca sunt hoteluri deschise în toate stațiunile.