O hală plină cu materiale inflamabile din Dej, judeţul Cluj, a fost distrusă aproape în totalitate, joi, de un incendiu puternic.

Angajații fabricii au reușit să iasă la timp din clădire și au dat alarma. Pompierii s-au luptat cu flăcările ore întregi. Nimeni nu a fost rănit, însă pagubele sunt mari.
Alarma a fost dată în jurul prânzului de unul dintre cei 50 de angajați ai fabricii care se aflau în interiorul clădirii când a izbucnit incendiul. Un fum negru și dens ce ieşea prin acoperiş a umplut imediat întreaga zonă.

„Din interior a venit.. Nu știu încă, până când nu se face... Eram la zona de birou. E o muncă de o viață, de 20 de ani” spune acesta.

„Nu ştim din ce cauză a luat foc, vedem după ce se face constatarea” afirmă un alt angajat.

Fabrica produce furtunuri de presiune și în hală erau multe materiale din plastic și cauciuc.

La mai bine de două ore după izbucnirea incendiului, pompierii încă se luptau cu flăcările. O parte din acoperişul halei s-a prăbuşit, dar, din fericire, pompierii au reuşit să oprească extinderea incendiului la cealaltă construcţie care se afla la o distanţă foarte mică.

Aproximativ o mie de metri pătrați au fost afectați de vâlvătaie.

Lt. col Andrei Biriș, purtător de cuvânt ISU Cluj: „A fost o intervenție mai dificilă, având în vedere că flăcările s-au manifestat cu violență și a fost vorba despre o suprafață mare și o structură metalică care nu a mai reprezentat stabilitate în momentul în care a fost supusă căldurii intense”.

A fost emis și un mesaj Ro-Alert pentru localitățile învecinate, prin care oamenii au fost îndemnați să închidă ușile și ferestrele locuințelor.

După câteva ore focul a fost stins, iar autoritățile continuă cercetările pentru a afla care este cauza incendiului.