Ideea unei profesoare a devenit un exemplu în Australia. Ce a propus femeia


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2019 09:47
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2019 08:04
Categorie: Stiri Diverse

Toaletele şcolare nu sunt tocmai cele mai plăcute încăperi. Unii sunt de părere că, în funcţie de cum arată, acest lucru spune multe despre felul în care o şcoală are grijă de elevii săi.

Australia vrea să fie un exemplu în acest sens, drept pentru care sute de instituţii de învăţământ au început un proces inedit de reamenajare a toaletelor. Planul e cu bătaie lungă, întrucât australienii vor să aibă pe viitor cele mai frumoase toalete din lume existente în şcoli, care pot fi luate drept model şi de alte ţări.

Într-o şcolă din oraşul australian Perth, toaleta e veche de 50 de ani. Cum peisajul nu este unul tocmai plăcut, elevii spun că dacă nu e o urgenţă, preferă să o evite.

Elev: "E chiar dezgustător şi plin de mizerie".

Elev: "Sunt trist că toate sunt murdare şi nu e deloc distractiv să fii acolo".

Anne Alford, directoarea şcolii: "Mi-au spus că cea mai urâtă perioadă atunci când sunt la şcoală este momentul în care trebuie să meargă la toaletă, pentru că încăperile sunt anoste şi fără viaţă. Aşa că speram să le putem înfrumuseța și să le transformăm într-un loc mai frumos pentru ei".

Drept urmare, profesorii şi chiar părinţii copiilor au început o acţiune în forţă pentru a o reîmprospăta. După ce au lustruit bine toate instalaţiile sanitare, au renovat pereţii şi au pus tot felul de decoraţiuni: de la mesaje haioase, până la plante pictate.

Hazel Jooste, părintele unui elev: "Cel mai frumos moment pentru mine este atunci când îi aud pe copii spunând: „Doamne, ai văzut toaletele? Există o plantă frumoasă în toaletă." Şi asta îmi umple inima de bucurie".

Chiar şi copiii care învaţă la această şcoală au fost antrenaţi în proiect. 

Ideea de a schimba aspectul WC-urilor a avut-o una dintre profesoarele şcolii după ce a citit o ştire despre un elev care s-a rănit în baia unei instituţii de învăţământ. Iar exemplul dat de cadrele didactice din Perth a dat naştere unei campanii intitulată "Noile toalete ale şcolilor din Australia".

Maggie Dent, ambasadoarea proiectului: "Cred că trebuie să judecăm o școală după toaleta ei. Chiar cred asta. Poate alţi oameni nu sunt de acceaşi părere. Noi cei care am demarat acest proiect suntem de părere că este emblema școlii. Arată-mi toaleta pe care o ai, pentru că vreau să știu cât de mult respecți copiii noștri".

Deja sute de alte şcoli din Australia au preluat ideea, care are mare succes în rândul copiilor.

Rochia care nu a lăsat loc imaginației, purtată de un model. Ce s-a observat în poze
Motivul inedit pentru care o tânără și-a înghițit inelul de logodnă
Panică în Brașov, după ce un incendiu a distrus o casă. Focul amenința să se extindă
FULLSCREEN
Ideea unei profesoare a devenit un exemplu în Australia. Ce a propus femeia
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO