Hoț prins de autorități, după ce o femeie l-a zgâriat ca să obțină o probă ADN


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 05 Noiembrie 2017 15:34
Categorie: Stiri Diverse
Hot prins dupa o proba ADN

Un bărbat a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, după ce a intrat în casa unei femei, încercând să fure mai multe bunuri.

Identificarea sa nu s-ar fi putut face, însă, fără o probă ADN obținută de victimă, care l-a zgâriat intenționat, scrie BBC News.

Incidentul a avut loc în 22 iulie, când Annie-Laure Promonet, în vârstă de 42 de ani, a descoperit în casă un bărbat care încerca să-i fure mai multe bunuri, așa că a încercat să-l oprească. Astfel, femeia a reușit să-l zgârie pe agresor, iar poliția a recoltat o probă ADN a acestuia de sub unghiile sale, ceea ce a ajutat la identificarea sa.

„M-am gândit că trebuie să-i văd fața și să văd dacă pot obține cumva o probă ADN, asta în timp ce încercam să memorez ce haine poată. N-am avut timp să intru în panică. Poate că dacă aveam mai multe secunde, aș fi realizat că e periculos ce fac”, a spus Annie Promonet, după ce a aflat sentința.

Supărat că femeia opune rezistență, atacatorul Marvyn Mulvey a luat o sticlă de vin și a lovit-o, dar ea a reușit să-l împiedice să-i fure laptopul. Cu ajutorul probei de ADN, poliția a reușit să dea de el și l-a arestat pentru furt și pentru agresiune.

„A făcut ceea ce a fost necesar pentru a-l aduce pe bărbat în fața justiției și a dat dovată de curaj, prin tentativele sale de a-l împiedica să fugă”, a spus judecătorul Graham Arran, lăudând-o pe femeie că a fost „foarte rațională”.

La rândul său, atacatorul și-a cerut scuze: „Am pus-o într-o situație prin care n-ar trebui să treacă nimeni”, a transmis Marvyn Mulvey într-o scrisoare.

Annie Promonet va fi recompensată de autoritățile locale cu 350 de lire, pentru actul său de curaj.

 

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO