Britanic condamnat la închisoare, în Dubai, după ce s-a certat cu un șofer de taxi


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 05 Noiembrie 2017 11:58
Categorie: Stiri Diverse
Britanic retinut in Dubai

Un bărbat din Marea Britanie, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat doi ani de închisoare, în Dubai, după ce s-a certat cu șoferul unui taxi, din cauza unei călătorii care costa aproximativ două lire.

 

Incidentul a avut loc în luna mai 2013 când, aflat în Dubai, a luat un taxi cu prietenii său. Câteva secunde mai târziu, i-a spus șoferului să oprească, după ce și-au dat seama că este posibil să se fi urcat în mașina greșită. Cu toate acestea, șoferul a mai condus cam 45 de metri, iar apoi a oprit lângă un polițist, la care s-a plâns. Omul legii i-a spus lui David Ballantine că va trebui să plătească pentru călătorie, informează publicația The Independent.

Bărbatul susține că s-a dat jos din mașină și s-a dus să retragă bani de la un bancomat care se afla în apropiere, astfel încât să achite călătoria, adică echivalentul a două lire. El i-ar fi dat șoferului banii pe geam, iar apoi s-a întors la prietenii săi.

El a mai spus că șoferul a ieșit din mașină și l-a atacat, înainte ca ofițerul de poliție să intervină și să-l aresteze. Ulterior, a fost reținut pentru 69 de zile, fiind acuzat mai întâi că n-a plătit călătoria, iar apoi că a stat în Emiratele Arabe Unite mai mult decât îi permitea viza, deși oamenii legii în confiscaseră pașaportul.

„A venit cu taxiul lângă mine și prietenii mei și m-a acuzat că n-am plătit. I-am spus că am făcut-o și i-am arătat unde i-am pus banii, dar el a susținut că sunt banii săi. Apoi a devenit mai ostil, după care m-a atacat. Eram îngrijorat că am fost implicat într-o bătaie în Dubai, unde legile sunt mai dure. Știam și să șoferul va avea mai multă credibilitate decât mine, care sunt străin”, a spus David Ballantine pentru Daily Record.

El a fost reținut și, de doi ani se află în țară, așteptând să se judece procesul. Din cauză că a rămas fără bani, a fost nevoit să doarmă în bai de hotel, așteptând o decizie a instanței. Ulterior, el a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Bărbatul acuză guvernul Marii Britanii că n-a făcut nimic ca să-l ajute. În schimb, el a primit asistența unei organizații care ajută persoanele care au ajuns în detenție în Dubai.

„Este parte dintr-o acțiune colectivă împotriva Guvernului britanic, care n-a reușit să aibă grijă de cetățenii săi”, a declarat directorul organizației, Radha Stirling.

Nu este singurul cetățean străin reținut din cauza unei neînțelegeri. Jamie Harron este un alt britanic, condamnat la închisoare luna trecută, după ce a fost acuzat de „indecență publică”, pe motiv că i-a pus mâna pe șold unui bărbat, într-un club. Acesta a fost eliberat abia după ce șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum a cerut grațierea sa.

Ministerul britanic de Externe avertizează cetățenii britanici care merg în Emiratele Arabe să fie atente: „Trebuie să respectați în permanență tradițiile locale, obiceiurile, legile și religiile. Dacă faceți ceva ce în Regatul Unit nu este considerat ilegal, ați putea fi sancționați grav”.

 

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO