Aplicația prin care tot mai mulți lituanieni își adoptă un câine

06-02-2019 08:48


Iubitorii de animale din Lituania sunt încurajaţi să-şi aleagă un câine dintre cei daţi spre adopţie într-un mod inedit.

Este vorba despre o aplicaţie asemănătoare cu Tinder, care le oferă viitorilor stăpâni opţiunea de a "glisa spre dreapta" atunci când dau peste poza animalului ideal.

Aplicaţia, botezată GetPet, afişează profiluri ale câinilor oferiţi spre adopţie şi aflaţi în adăposturile pentru animale.

Pe lângă fotografii, pagina fiecărui patruped conţine şi informaţii utile pentru viitorii "părinţi".

"Este că Tinder, însă cu câini. Este o aplicaţie mobilă, uşor de folosit, care le permite oamenilor să găsească animale din adăposturile locale şi prin care pot aranja o întâlnire ca să-i "cunoască", a declarat Vaidas Gecevicius, creatorul aplicaţiei.

Evident, comparaţia cu Tinder se aplică doar până la un punct. Deocamdată, site-ul conţine doar profiluri de câini, însă planul este ca în viitor să includă pisici şi alte animale.

Emily şi Elena sunt două fericite "beneficiare" ale programului. L-au vizitat deja pe Piff, o corcitură simpatică, de talie medie, care le-a cucerit pe loc.

"Cred că este o idee grozavă, pentru că în Lituania avem mulţi câini fără stăpân şi foarte mulţi oameni care doresc să îi adopte" , a spus Elena.

Este o modalitate nouă de a rezolva o problemă veche, crede şi fondatoarea unui adăpost pentru animale.

"Cred că este o aplicaţie binevenită care oferă şanse mai multe pentru a le găsi animalelor stăpâni şi cămine noi, iar asta înseamnă că putem ajuta mai mulţi câini aflaţi încă pe străzi", a declarat Ilona Reklaityte, fondator adăpost animale.

Statisticile din 2017 arată că aproape 40% din familiile din Lituania deţineau cel puţin un câine.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO