Festivalul de street food de pe Kiseleff a fost luat cu asalt de bucureșteni. Cât costă un burger cu cartofi prăjiți
Arome din toate colțurile lumii s-au regăsit pe Bulevardul Kiseleff din București, la un festival de street food sau mâncare stradală. Tot un fel de street food, dar local sunt considerate și produsele noastre de patiserie.
Potrivit datelor oficiale, consumul de covrigi și merdenele s-a dublat în ultimii cinci ani.
Cele mai mari cozi s-au format la rulotele care vând pește și fructe de mare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Și burgerii au sfârăit pe gratare toată ziua. Un meniu cu cartofi prăjiți costă între 45 și 80 de lei.
Bogdan Lobonea, proprietar furgonetă burgeri: „Pregătim aici niște burgeri autentici, din țări diferite, cum ar fi Argentina, Mexic, Cuba, Italia, fiecare are câte o aromaă din fiecare țară. Argentina este pe primul loc pentru că are un sos special, sosul chimichurri”.
Vizitatorii au gustat preparate din Thailanda, Columbia, Mexic, Vietnam, Spania și Italia.
Tot un fel de street food, dar local sunt și produsele nostre de patiserie. Covrigii și merdenelele i-au cucerit până și pe francezi.
Francez: „Sunt foarte bune, foarte gustoase, vin aici de un an și sunt foarte bune. Sunt puțin similare cu croissantul din Franța. Au niște produse foarte bune, palmierul e foarte bun, mucenicii sunt buni...”
Cu umpluturi de carne, brânză sau vegetariene aceste produse de patiserie înlocuiesc micul dejun sau prânzul.
Patiseriile au apărut peste tot. Numai aici se vând mii de covrigi în fiecare zi. Un covrig costa 2-3 lei, iar o merdenea 6 sau 7 lei.
Ecaterina Vîrgolici, mangerul unei patiserii: „Acoperim mai multe gusturi ca să spun așa, atât pentru iubitorii de sărat, cât și pentru iubitorii de dulce. Acum în postul Paștelui, foarte mulți dintre clienții noștri preferă produsele de post, cum ar fi covrigii, strudelele cu mere”.
Cu sare, mac, susan și semințe ori cu umpluturi delicioase, covrigii au devenit unul dintre cele mai iubite și accesibile produse de patiserie.
Sunt un simbol al culturii culinare românești și sunt apreciați atât de localnici, cât și de turiști. Indiferent de vârstă, pentru mulți dintre noi sunt o gustare savuroasă, potrivită pentru orice moment al zilei.