Expoziție inedită în Rusia: Care este cea mai populară blană din lume


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 10:44
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 09:32
Categorie: Stiri Diverse

În timp ce activiştii pentru drepturile animalelor militează neobosit pentru interzicerea blănurilor, în Rusia este organizată anual o expoziţie destinată acestora.

Oamenii din estul extrem rus îşi câştigă traiul din vânatul sălbăticiunilor.

Din blană şi pielea lor croiesc singuri căciuli şi haine pe care le vând în toată ţara.

"Blănurile: un basm din Kamceatka" se numeşte expoziţia care durează o zi şi la care participă vânătorii din estul extrem al Rusiei. Comunităţile de nomazi şi indigeni din regiune îşi câştigă de secole traiul din vânzarea blănurilor şi a pieilor de animale.

Alexei Falin, preşedintele Societăţii Regionale de Vânători: "Cea mai populară blană nu doar în Rusia, ci din lume, e cea de samur. Blănurile de vulpe şi de vidră nu mai sunt la fel de populare ca altădată."

O blană de samur costă aproximativ 180 de dolari, una de vulpe - în jur de 90 de dolari, iar blana de nevăstuică porneşte de la 120 de dolari. Vizitatorii pot testa căciulile şi hainele din blană şi se pot bucura de mini-spectacole cu muzică şi dans.

Localnicii folosesc pieile şi blănurile ca să facă manual straie tradiţionale pe care le vând cu mare succes în toată Rusia.

Liliya Aslapova, artizan: "Aici avem o căciulă Malakhai şi o haină. Ambele sunt foarte apreciate fiindcă oferă confort, sunt uşoare şi ţin cald."

Expoziţia îi atrage şi pe cei pasionaţi de taxidermie - pentru ca vânătorii se folosesc de ocazie pentru a-şi expune cele mai impresionante animale vânate pe parcursul ultimului an.

În perioada sovietică, oamenii din peninsula trăiau aproape exclusiv din vânzarea blănurilor. După destrămarea Uniunii Sovietice, întreprinderile care creşteau vulpi şi samuri au dat faliment. Locul lor a fost luat de vânătorii din zonă, acum ei fiind singura sursă de blănuri, încă foarte apreciate de ruşi.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Dragoș Moștenescu și-a luat familia și s-a mutat la Londra. Cu ce se ocupă acum
Tornada uriașă, de un km lățime, ce a lovit statul Alabama. În ce constă fenomenul F3
Pericolul de pe Insulele Seychelles. Semnalul de alarmă tras de specialiști
VIDEO PROTVPLUS.RO