Inspirați încă din copilărie de celebrele benzi desenate, câțiva tineri artiști de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca au creat o colecție proprie, cu peste 500 de exemplare, pe care au expus-o publicului.

Lucrările studenților scot în evidență problemele cu care societatea s-a confruntat în ultima vreme și explorează viitorul urban prin inovare.

Lucrările tinerilor artiști au fost prezentate publicului într-o formă inedită. Cei care au trecut pragul expoziției au putut vedea benzile desenate printr-un labirint, ca o poveste. Printre creatori l-am găsit și pe Ștefan, care a redat prin desene începutului pandemiei.

„Lucrările de aici sunt o documentare în Italia în timpul pandemiei. Am urmărit ce se întâmpla pe balcoanele oamenilor în perioada de lockdown și mereu era amuzant că auzeai oameni care strigă unul la altul de la un balcon ca să comunice și am încercat cumva să surprind cum își petreceau timpul”, a spus Ștefan Sebastian.

Chiar dacă astfel de expoziții nu sunt atât de populare la noi, cei care s-au hotărât să se bucure de acest tip de artă nu au regretat.

Este foarte copilăroasă și desenele sunt foarte bine făcute. Se vede că sunt oameni care au lucrat din greu și le place ce fac”, a spus un vizitator.

Pe lângă vizionarea expoziției, vizitatorii au șansa de a crea primele lor benzi desenate într-un colț special amenajat, sub îndrumarea organizatorilor. Cei mici au fost încântaţi.

Expoziția are ca miză implicarea publicului și a fost gândită chiar în acești termeni. Avem un labirint pe care îl putem parcurge și să putem afla câteva dintre conceptele care ar putea să ne preocupe”, a spus Anamaria Tomiuc, organizator.

Expoziția de benzi desenate de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca va fi deschisă publicului până pe 25 martie.