Explozie violentă, urmată de un incendiu, într-un bloc din Slatina. De la ce s-a produs


Ultimul update: Sambata 22 Februarie 2020 20:52
Data publicarii: Sambata 22 Februarie 2020 18:07
Categorie: Stiri Diverse

Explozie, urmată de un incendiu, într-un bloc din Slatina, unde o centrală de apartament a sărit în aer la etajul 3.

Un bărbat şi o femeie au ajuns la spital cu arsuri, iar flăcările declanşate de acea deflagraţie au cuprins şi o garsonieră alăturată. Toţi locatarii blocului au fost evacuaţi în grabă.

Iar la Constanța, o altă explozie a unui butelii de aragaz i-a provocat arsuri grave unei femei.

În garsoniera în care s-a produs explozia din Slatina, suflul a fost atât de puternic încât a distrus tâmplăria de la uşi şi ferestre şi a dizlocat bucăţi mari din tencuiala.

Pompierii şi medicii veniţi la faţa locului au găsit înăuntru doi bătrâni, o femeie 75 de ani şi un bărbat de 81, cu arsuri severe.

Amândoi, dar şi un alt locatar care acuza probleme respiratorii, au fost duşi la spital. Un alt vecin a suferit un atac de panică.

Ion Băsășeanu, purtător de cuvânt ISU Olt: „Au fost mobilizaţi în total peste 30 de pompieri, incendiul se manifestă la două locuinţe învecinate din cauza degajării de fum şi a pagubelor produse la mai multe apartamente şi a posibilităţii afectării structurii de rezistenţă a fost necesară evacuarea întregului imobil. Cauza exploziei este cel mai probabil o acumulare de gaz de la centrala termică.”

Dintre cei 84 de locatari evacuaţi de urgenţă din bloc, în toiul nopţii, 20 au fost lăsaţi apoi să se întoarcă în locuinţe, după ce verificările Inspectoratului Județean în Construcții au arătat că structura imobilului nu a fost afectată.

La Constanța, o femeie de 64 de ani a fost rănită grav, după ce i-a explodat o butelie în faţă.

Anca Chiriță, purtător de cuvânt ISU Constanța: „A suferit arsuri la nivelul capului, a fetiței şi membrelor superioare. Incendiul ar fi survenit după ce femeia a schimbat o butelie."

Explozia a fost urmată de un incendiu violent, care a fost stins de cei 15 pompieri. Între timp, victima a fost transportată la spitalul judeţean Constanța.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO