Exercițiu de amploare la Târgu Mureș pentru salvatorii care intervin la dezastre aviatice

×
Codul embed a fost copiat

Pista Aeroportului din Târgu Mureș a fost locul unei impresionante mobilizări de forțe: s-a desfășurat un excercițiu de amploare, menit să-i antreneze pe salvatorii care intervin la dezastre aviatice.

Potrivit scenariului, un apel la 112 a anunțat că o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbușit după ce o pasăre a intrat la motor. Simularea a avut în centrul atenției 18 victime, pentru care a fost activat planul roșu.

Potrivit scenariului, la decolare aeronava ar fi lovit o pasăre care ar fi intrat la motor, iar la aterizarea de urgență, toți pasagerii de la bord au fost răniți. Intervenția contra cronometru a salvatorilor avea în vedere persoane încarcerate, scurgeri de carburant, și pericol de explozie!

Gen. Călin Handrea, inspector șef ISU Mureș: „S-a intervenit în prima fază cu serviciul privat pentru situaţii de urgență de la aeroport. Ulterior au fost chemate în spijin ISU și toate instituțiile implicate în planul roșu. Planul roșu a fost activat. S-a format comitetul județen și comitetul local de la orașul Ungheni.”

La scurt timp pe pista aeroportului au apărut mașini de pompieri, ambulanțe și salvatori care au stins incendiul și imediat au început salvarea păresupuselor victime rămase blocate.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Potrivit exerciţiului complex, presupusele victimele cu traumatisme multiple au primit îngrijiri prim-ajutor și au fost transportate în timp record la spitalele din zonă. Toată misiunea salvatorilor a fost atent cronometrată și monitorzată.

Peti Andras, director Aeroportul Transilvania: „Exercițiile sunt foarte importante pentru a ține antrenați. După prima intervenție desfășurată de către colegii mei pompieri din cadrul serviciului de salvare și stingere incendii , preiau toate atribuțiile ISU Mureș și celelate forțe.”

La exericțiu au participat angajați de la peste zece instituții de salvare din județul Mureș.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
SUA şi Coreea de Sud încep exerciţii navale după testul de rachetă al Nordului
SUA şi Coreea de Sud încep exerciţii navale după testul de rachetă al Nordului

Coreea de Sud şi Statele Unite au început, luni, primul lor exerciţiu naval combinat în apropierea peninsulei, din ultimii cinci ani, la o zi după ce Phenianul a efectuat un tir de rachetă balistică, transmite AFP, scrie News.ro. 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.