Două fete din India s-au deghizat în băieți timp de patru ani

Ultima actualizare: 17-01-2019 22:06
India, frizerie, adolescente
The Guardian

Fetele de 18 și respetiv 16 ani au fost decorate de Guvernul Indian, după ce au fost descoperite că pretindeau că sunt băieți, pentru a menține frizeria tatălui deschisă, relatează The Guardian.

Jyoti Kumari și Neha au preluat afacerea tatălui în 2014 după ce acesta s-a îmbolnăvit și nu a mai putut să muncească. Cum afacerea familiei era mai mult dedicată bărbaților, fetele au declarat că la început clienții nu s-au comportat frumos cu ele, așa că le-a venit ideea de a se deghiza.

"Așa că am decis să schimbăm întreaga noastră înfățișare pentru ca nimeni să nu ne poată identifica", a declarat Jjoti.

Fetele s-au tuns, s-au îmbrăcat în haine de băieți și și-au schimbat și numele: Deepak și Raju.

Chiar și așa, vecinii le-au recunoscut, însă clinții veniți din alte sate nu și-au dat seama că fetele s-au deghizat.

"Nu m-ai putut identifica nici măcar acum", i-a spus Neha unui client după ce totul a ieșit la iveală.

Adolescentele câștigau cel puțin 400 de rupii pe zi, suficient pentru a plăti tratamentul tatălui lor și pentru a-și întreține familia.

"Ne-am confruntat cu o mulțime de probleme atunci când am început activitatea în 2014. Unii din sat ne-au batjocorit, dar i-am ignorat și ne-am concentrat pe muncă, pentru că nu aveam altă opțiune", a spus Neha.

Chiar dacă munceau, fetele nu au neglijat nici școala. Ele deschideau frizeria doar după-amiază, pentru a putea merge la cursuri. Jjoti a absolvit deja, iar Neha este încă elevă.

După ce au câștigat încrederea oamenilor, fetele au început să își dezvăluie adevărata identitate. "Acum am câștigat suficientă încredere și nu ne temem de nimeni", a spus Neha.

"Majoritatea oamenilor au ajuns să știe că suntem fete", a spus Jyoti.

Povestea lor a ajuns și în presă, după ce un jurnalist a relatat despre cazul lor. Așa au ajuns cele două fete să fie decorate de guvern.

"Surorile sunt un exemplu pentru societate și povestea lor trebuie să fie adusă la cunoștință", a spus un oficial indian. 

Dhruv Narayan, tatăl fetelor, a spus: "Mă doare când le văd că muncesc. Dar sunt mândru de ele. Ele au ajutat întreaga familie."

După publicarea poveștii lor, fetele au declarat că o să continue cu afacerea familiei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO