Doliu în teatrul românesc. A murit regizorul Lucian Giurchescu

Ultima actualizare: 10-01-2022 15:38
Doliu în teatrul românesc. A murit regizorul Lucian Giurchescu
Facebook / Teatrul de Comedie

Lumea teatrului românesc a primit o veste cutremurătoare. Regizorul Lucian Giurchescu a murit, luni, în Copenhaga, Danemarca, la vârsta de 93 de ani.

"Anunțăm cu regret încetarea din viață a omului de teatru Lucian Giurchescu. Regizor cu realizări impresionante, premiate și aplaudate atât în România cât și în străinătate, Lucian Giurchescu a condus Teatrul de Comedie timp de 14 ani (între 1969 – 1979, 1990 – 1994), păstrând și amplificând succesul primilor ani, marcați de directoratul lui Radu Beligan", se arată pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie din București.

În cariera sa de regizor, Lucian Giurchescu cu mai multe teatre din București, printre care Teatrul Național, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, dar și cu teatre din țară sau teatre celebre din Danemarca.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate culturală desfășurată, în anul 2006, președinția României l-a decorat pe Lucian Giurchescu cu ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer. În anul 2007, UNITER i-a acordat regizorului un premiu pentru întreaga activitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO