Doi urși au fost aduși la Sanctuarul din Zărnești, după ce au fost chinuiți în Ucraina

Ultima actualizare: 12-11-2020 17:45

Timka şi Alisa sunt cei mai noi locatari ai Sanctuarului de Urşi de la Zărneşti. Cei doi urși, un mascul de 20 de ani şi o femelă de 26 de ani, au fost aduşi de la o grădină zoologică din Ucraina.

Acolo împărțeau o cușcă mică de metal, unde erau ținuți doar pentru a face pui care să fie ulterior vânduți. Acum se vor bucura în sfârșit de un spațiu generos, în aer liber, și de bătrâneți liniștite.

După o lungă călătorie, cei doi urși care au fost chinuiți o viață întreagă au ajuns în noua lor casă. Doi ani au durat negocierile menite să le scoată pe bietele animale din condiţiile mizere în care trăiau.

Cristina Lapis, președinta AMP Libearty: „Ea a fost la circ, el la zoo, au trăit împreună ca să fie împerecheați și puii vânduți într-o parte și în alta, la alte zoouri și alte circuri. Nu știm câți pui a făcut și unde au fost vânduți, astea sunt activități ilegale.

Cei doi urși au fost examinați de un medic veterinar, care a recomandat să fie îngrijiți cu atenție.

Florin Ticușan, manager AMP Libearty: „El are probleme la dentiție, iar ea este oarbă și cred că și probleme cu auzul. Au nevoie de liniște și supraveghere suplimentară”.

Timka și Alisa se vor bucura de condiții speciale: un țarc mare și retras, dotat și cu o piscină numai pentru ei. Vizitatorii îi vor putea cunoaște abia peste câteva zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO