Impact violent pe DN 1B, între Buzău și Ploiești. Doi șoferi au murit pe loc după ce unul dintre ei a intrat pe contrasens

Ultima actualizare: 12-11-2020 09:31

Doi șoferi și-au pierdut viața, după ce mașinile pe care le conduceau s-au izbit frontal pe Drumul Naţional 1B, între Buzău și Ploiești.

Un bărbat de 31 de ani a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu o autoutilitară care circula regulamentar.

Vitezometrul autoturismului s-a blocat la 140 de kilometri pe oră.

Traficul în zonă a fost blocat peste două ore, până când drumul a fost curățat.

Accidentul s-a produs în apropierea localității buzoiene Merei. Șoferul vinovat împrumutase autoturismul de la un prieten, pentru a merge la Ploiești. Pe fondul grabei, acesta a pătruns pe contrasens și s-a izbit frontal cu o autoutilitară, care circula regulamentar. Autoutilitara a fost lovită și de o alta mașină, care circula în spatele său și nu a avut timp să oprească.

Tânărul de 31 de ani care a produs accidentul, dar și șoferul de 49 de ani al dubei au murit pe loc. Trupurile lor au fost extrase cu greu din caroseriile deformate de echipajele de descarcerare. În mașini nu erau alți pasageri.

Ștefan Gheorghe, ISU Buzău: ”În cele două autovehicule au rămas două persoane încarcerate în fiecare autovehicul, noi am acționat pentru descarcerarea acestora și acordarea primului ajutor.”

Polițiștii cercetează condițiile în care s-a produs accidentul.

Remus Nicula, Poliția Rutieră Buzău: "Un autoturism care circula din direcția Buzău către Ploiești a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu o autoutilitară care circula pe sensul opus de mers. Din impact, duba a ricoșat într-un alt autoturism care circula din direcția Ploiești către Buzău."

La locul accidentului a fost adusă o macara pentru a ridica pe platforme mașinile. Traficul de drumul național 1B Buzău - Ploiești a fost blocat peste 2 ore, timp în care iar traficul a fost deviat pe rute ocolitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO