Doi ucraineni au fost prinși în timp ce încercau să intre în România cu peste un milion de euro în bagaje. Bărbații aveau banii în euro și dolari, iar întreaga sumă a fost confiscată de grănicerii ucraineni.  

Grănicerii din Porubne, partea ucraineană a PTF Siret, au găsit luni într-un autocar condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani 349.000 de dolari și 198.500 de euro, scrie Monitorul de Suceava.

Într-o altă mașină, condusă de un bărbat de 56 de ani, grănicerii au descoperit 325.000 de dolari și 250.000 de euro. În ambele cazuri banii erau ascunși și nu au fost declarați.

Cei doi nu aveau niciun document prin care să justifice proveniența sumei și care să le permită să scoată banii din țară.

Banii au fost confiscați în baza unor procese verbale, iar o instanță de judecată va decide ce se va întâmpla cu această sumă care urma să fie scoasă ilegal din Ucraina.

Totodată, bărbații s-au ales și cu dosare penale pentru trecerea fraduloasă a graniței, încălcarea legii marțiale din Ucraina, dar și cu amenzi pentru că nu dețineau acte care să justifice proveniența banilor.