Doi români au tâlhărit un anticar din Italia, dar nu au văzut zecile de mii de euro puse la vedere în magazin

Ultima actualizare: 10-01-2022 18:00
Doi români au tâlhărit un anticar din Italia, dar nu au găsit zecile de mii de euro puse la vedere în magazin
Getty

Doi moldoveni au tâlhărit patronul unui magazin numismatic din Italia, pe cre l-au bătut cu bestialitate, dar nu au găsit zecile de mii de euro din seiful aflat în mijlocul încăperii și nici măcar teancul de bani aflați în buzunarul victimei.

 

Curtea de Apel Iași a aprobat arestarea și extrădarea în Italia a unui cetățean cu dublă cetățenie, română și moldoveană, acuzat de tentativă de omor, reținere ilegală și furt agravat în complicitate, scrie Ziarul de Iași.

Alături de alți trei moldoveni, bărbatul a tâlhărit în martie 2013 patronul unui magazin numismatic din Forli, pe care l-a bătut cu bestialitate, dar fără a reuși să fure mai nimic din magazin, deși se aflau aici zeci de mii de euro, aproape la vedere.

Cei patru hoți au acționat la pont, aflând că în magazin se află bunuri de cel puțin 100.000 de euro. Doi au rămas în mașină, în timp ce alți doi au forțat ușa și au intrat aproape odată cu proprietarul, care se pregătea să deschidă magazinul.

Patronul a fost bătut cu pumnii și picioarele, suferind numeroase fracturi, inclusiv craniene, în urma cărora a rămas cu sechele pe viață.

Au plecat doar cu un telefon și un laptop

Cu tot efortul astfel depus, hoții români nu au fost apoi în stare să găsească nimic din prada de zeci de mii de euro aflată, practic, la vedere în magazin.

Astfel, tâlharii nu au văzut pur și simplu seiful aflat în mijlocul magazinului și încuiat cu o simplă cheie și nici nu au deschis dulapul din încăpere în care se se mai aflau 21.000 de euro.

Mai mult, nici măcar nu l-au controlat pe italianul pe care l-au bătut crunt, acesta având în buzunare 3.300 de euro și o monedă peruană din aur.

Tâlharii au plecat doar cu un telefon și un laptop, fiind identificați abia în 2016, când au fost dați și în urmărire.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO