Deși localurile sunt închise, pescarii nu duc lipsă de comenzi. Vând peștele direct din barcă
Cei care nu sunt amatori de mici, au ales peștele. Afacerile pescarilor de la Marea Neagră merg bine, deși localurile sunt închise.
Tone de hamsie și stavrid sunt cumpărate de cei care livrează mâncare. Peștele ajunge la București și mai departe, la concurență cu cel de import. Este, spun pescarii, unul dintre rarele momente în care amatorii de mese ușoare se pot bucura de gustul peștelui, de la noi, din Marea Neagră.
Ajunşi la mal, pescarii vând tot ce au prins. Peştele ajunge la proprietarii de cherhanale, care s-au axat pe mâncare comandată, dar şi la restaurantele din Bucureşti, rămase fără marfă din cauza întârzierilor cu care ajunge peştele din import.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Într-un an obişnuit, tot peştele de la Marea Neagră era livrat în preajma zilelor de 1 Mai doar în restaurante, unde cererea era foarte mare. Acum, se pot da comenzi online.
Matei Datcu, administrator restaurant: "De când cu pandemia chiar recomandăm oamenilor să sune să intre să facă online, avem tot felul de modalităţi de a duce peştele noi la ei acasă. Ne-am conforma, avem modalităţi de plată, noi doar ducem peştele şi totul este ok."
Nici în pieţe peştele din Marea Neagră nu prinde miezul zilei. Mai ales ca mulţi români au trecut la dietă, după două luni de stat în case.
Carmen Dragoi, administrator magazin: ''Este sezonul hamsiei, în fiecare dimineaţă avem hamsie. Este de Marea Neagră, avem clienţi, clienţii vin în fiecare zi, vor cât mai proaspătă. Preţul variază de la zi la şi ei sunt mulţumiţi că este marfă de la noi, românească."
Înainte de pandemie, mai bine de 70% din peştele care ajungea în magazine era importat.