Descoperire macabră pe un câmp din Buzău. Oamenii au rămas îngroziți: "Se zbăteau zici că erau bete"

Dată publicare: 16-08-2020 07:57
Dată actualizare: 16-08-2020 09:39


A fost începută o anchetă după ce zeci de vaci de la o fermă din județul Buzău au căzut secerate și există suspiciunea că s-ar fi otrăvit după ce au fost duse pe o pășune la păscut.

14 animale au murit, iar zece au fost salvate la limită de medicul veterinar chemat în ajutor de proprietari.

Proprietarii fermei cresc o sută de vaci, pe care obişnuiesc să le ducă pe islaz. Aşa s-a întâmplat şi de această dată, doar că unele dintre animale s-au oprit să pască pe o porţiune de teren aflată lângă un lan de porumb. Şi, după doar câteva ore, au început să cadă din picioare pe capete.

Fermier: "Când am venit aici erau undeva la 25 de vaci căzute jos, zbierau, tremurau, se zbăteau zici că erau bete."

Fermier: "A căzut una, a căzut două, trei, patru şi l-am anunţat pe băiat. Până a venit el au mai căzut vreo zece, în total au fost 25."

14 vaci de lapte au pierit, în timp ce zece animale au fost salvate de medicul veterinar. Fermierii cred că bovinele s-ar fi intoxicat.

Fermier: "Acum câteva zile s-a erbicidat aici o suprafaţă de teren şi cred că tractoristul la capătul locului nu a mai închis, a dat şi pe islaz."

Leșurile au fost tranşate şi îngropate, iar autorităţile au început o anchetă.

Ciprian Botezatu - director DSVSA Buzău: "Au fost recoltate probe biologice, vor fi trimise luni la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală la Bucureşti, când vom primi rezultatele vom vedea şi despre ce este vorba."

Paguba estimată de fermieri, care au depus o plângere, este mare. Preţul unei vaci se ridică la patru mii de lei, la care se adauga valoarea cantităţii de lapte pe care ar fi putut să o producă în timpul vieţii.


VIDEO PROTVPLUS.RO