Delicii de Paște la Sala Palatului: bomboane de ciocolată pictate și cozonaci cu fistic. Cele mai căutate produse
Turnate și șlefuite manual, ba chiar pictate și parfumate cu esențe comestibile, bomboanele de ciocolată au adus mii de pofticioși la Sala Palatului.
Colecțiile de Paște, cu ouă sculptate, gărgărițe și iepuri dulci, au fost cele mai bine vândute, în cutii și pachete cadou. Vizitatorii s-au topit de plăcere și în fața înghețatei artizanale sau a cozonacilor doldora de fistic și cremă de alune.
În doar câteva secunde de la intrare, copiii s-au agățat hotărât de vitrinele cofetarilor… pregătiți deja cu mostre gratuite pentru cei mai sinceri degustători!
Maeștrii ciocolatei artizanale au adus ouă cu modele complexe, iepuri, buburuze și flori. Cele mai căutate au fost însă dulciurile simple. Fructe proaspete, cu o hăinuță din ciocolată.
Primăvara și sărbătoarea Paștelui sunt de fapt cele două surse de inspirație care au cucerit târgul de ciocolată.
Maestru cofetar: „Colecția florală, praline pe care le dai cu un parfum comestibil. Este din uleiuri esențiale și înainte de a o lua se parfumează hârtia”.
Maestru cofetar: „Am făcut prima tură de înghețată, cel mai intereresant și răcoritor este acesta de mango și kalamansi”.
Alți expozanți au mers pe varianta clasică… nuci, semințe și fructe uscate plus ciocolată fină!
Veronica Gavrilă, reprezentant magazin: „Le oferim copiilor mostre”.
Majoritarea vizitatorilor au profitat de ocazie, să-și facă un stoc de dulciuri și daruri de sărbători.
Cofetar-patiser: „Am adus cozonaci cu fistic, cu ciocolată sau tradiționali cu fructe confiate sau rahat. Nu conțin deloc aditivi sau alte adaosuri, doar ceea ce puneau bunicii. Ceea ce producem, producem ca pentru familia noastră”.
Târgul de la Sala Palatului se închide duminică seară.