Cum să păstrezi ceapa proaspătă luni de zile. Locul neobișnuit din bucătărie unde poate fi depozitată
Ceapa, un aliment de bază în multe bucătării, poate rămâne proaspătă luni de zile dacă este depozitată corect într-un loc neașteptat din bucătărie, potrivit expertului în igiena alimentară Sarah Taylor de la High Speed Training, scrie Mirror.co.uk.
Ea și-a împărtășit cunoștințele despre cele mai bune modalități de a păstra ceapa proaspătă și gustoasă pentru perioade mai lungi.
Cheia este depozitarea lor în mediul potrivit. În ciuda credinței comune, Sarah sfătuiește să nu păstrați ceapa în frigider, deoarece frigul și umezeala le pot face să se strice prematur.
Ea a declarat: „Ceapa este cel mai bine păstrată într-un loc uscat și întunecat și nu trebuie păstrată la frigider”.
Pentru a le prelungi și mai mult termenul de valabilitate, ea sugerează să scoateți ceapa din ambalajul de plastic de îndată ce le cumpărați. Acest lucru permite aerului să circule în jurul cepei, prevenind acumularea de umezeală și păstrându-le proaspete și crocante.
Ea a spus pentru Express: „Scoateți-le din punga lor de plastic pentru a permite aerului să circule în jurul lor și mențineți-le separate de cartofi, deoarece cele două împreună pot afecta durata de viață a ambelor articole”.
Pentru cei care doresc comoditate fără a face compromisuri la gust, Sarah are câteva sfaturi utile pentru păstrarea cepei tocate.
După tocare, ea recomandă să puneți ceapa într-o pungă de congelare pentru a le etanșa prospețimea pentru o utilizare ulterioară.
Aceste cepe tăiate cubulețe pot fi păstrate în siguranță în frigider pentru utilizare pe termen scurt sau congelate pentru perioade mai lungi, oferind versatilitate atât bucătarilor de acasă, cât și iubitorilor de mâncare.
Sursa: mirror.co.uk
Etichete: alimente, igiena, ceapa, frigider, depozitare,
Dată publicare:
15-04-2024 08:25